Ивана Шпановић – ХРВАТИЦА?!

Гаф Светске атлетске федерације у дану када је Српкиња била најбоља у квалификацијама у скоку у даљ.

Остали спортови 27.08.2015 | 15:00
Ивана Шпановић – ХРВАТИЦА?!

У дану када је наша најбоља атлетичарка поставила национални рекорд Србије у скоку у даљ, на отвореном (6,91) на сајту Светске атлетске федерације названа је – Хрватицом.

Велики гаф направили су "онлине" уредници ИААФ, који су на званичном профилу кровне атлетске организације, објавили да је у квалификацијама у скоку у даље Шпановићева поставила национални рекорд – Хрватске!

Можда бисмо, у свему, могли и да се нашалимо и кажемо да би то СВАКАКО био нови национални рекорд Хрватске, који према званичним подацима износи 6,68 и забележен је још у време СФРЈ, а власништво је тадашње југословенске атлетичарке Силвије Мраковчић.

Она је, 24. јуна 1990. године на првенству Југославије, под заставом тадашње Југославије, скочила 6,68.

Ово није први пут да се на великим такмичењима "бркају лончићи", јер су Хрватима називани и Новак Ђоковић и Богдан Богдановић...

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ненад

27.08.2015 13:32

Јавна је тајна да су медији у рату најјаце ''орузје'' и да су под стриктном директивом дрзаве ... Не видим разлог да то не буде и у миру.. Требало би да сваки објављени цланак има свога аутора (име) .. Да знамо ко стоји иза ове написане цињенице и да тај исти кад је вец мислио ово да објави написе бар неколико примјера висе јер их је и прави се ..Од истицања застава.. Химни итд.. Хвала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВОЈВОДА

27.08.2015 18:30

Гаф? Ма дајте, молим вас. Нешто се често догађа да наше спортисте кроатизују и то се не дешава случајно. Па, зашто њихове тзв. ''спорташе'' не ''проглашавају'' Србима. У ствари, има логике да нас својатају и да нам пуштају туђе химне зато што смо сила у спорту иако смо малобројни и хохштаплери користе сваку прилику па нпр. уместо Боже правде пусте губитничке химне.

ОДГОВОРИТЕ