Мурињо, пази ово: Сити је дао 80 милиона за Де Брујнеа!!!

Манчестер сити сада има заиста застрашујући састав...

Фудбал 27.08.2015 | 16:15
Мурињо, пази ово: Сити је дао 80 милиона за Де Брујнеа!!!

Сити је опет паклено јак!

Иако је као нова дестинација Кевина де Брујнеа претходне вечери поменут Пари сен Жермен, "брејкинг њуз" гласио је да он прелази у Манчестер сити! Ову "бомбу" објавио је у среду увече немачки "Билд", који је напоменуо "да је све договорено" око преласка Белгијанца на "Етихад".

Његов трансфер биће пети најскупљи у историји фудбала, а најскупљи икад у Немачкој!

"Грађани" ће на име обештећења "вуковима" платити 80 милиона евра, што значи да су једино скупљи били Герет Бејл и Кристијано Роландо кад су долазили у Реал Мадрид односно Луис Суарез и Нејмар у Барселону (висина Нејмаровог трансфера и даље је тема судског спора).

Џејмс Родригез је такође вредео осамдесет "милиончића" и са младим Белгијанцем дели пето место најскупљих трансфера икад... С тим да ће доскорашњи везиста Волфсбурга можда коштати додатних осам милиона евра, у зависности од тога какве му буду бројке у Ситију, и какве броје Ситију буду с њим.

Према тврдњама немачког листа, Волфсбург је претходно понудио 60 милиона евра Де Брујнеу да потпише нови петогодишњи уговор и остане, али Енглези су послали понуду коју нису могли да одбију. Де Брујне би за Сити могао да дебитује већ следећег викенда против Вотфорда у енглеској Премијер лиги.

Њега је прошлог јануара менаџер Челсија Жозе Мурињо буквално отерао са "Бриџа" и "поклонио" Волфсургу за 25 милиона евра, после чега је плавокоси везиста ("он само плаче и куца на врата да пита што не игра", правдао се после Мурињо) био убедљиво најкориснији играч Бундеслиге, предводивши "вукове" до пласмана у Лигу шампиона.

Већ у августу клуб га је "препродао" даље и зарадио на њему - 55 милиона евра! И пласман у Лигу шампиона, што уз све приходе, премије, ТВ права, сезонске карте, распродате трибине, доноси негде око 40 милиона евра.

Коментари / 0

Оставите коментар