НБА: Кари не размишља о "малој" плати!

Најкориснији играч НБА лиге није ни међу првих 50 по висини уговора за предстојећу сезону!

Кошарка 28.08.2015 | 08:15
НБА: Кари не размишља о "малој" плати!

Стеф Кари пролетос је предводио Голден Стејт Вориорсе до најбољег скора у регуларном делу сезоне, а потом и до прве титуле шампиона од 1975. године.

Сјајни шутер правио је разлику током читаве сезоне, тек у финалу га је донекле "успорио" Метју Делаведова, али су Вориорси имали у својим редовима довољно квалитета да ипак сруше Кливленд.

Занимљиво је да Кари од 2013. одрађује четворогодишњи уговор вредан укупно 44 милиона долара и да ће у предстојећој сезони бити плаћен 11,37 милиона.

Пошто су тимови овог лета почели да одобравају веће уговоре слободним агентима - имајући у виду нови уговор о ТВ правима, који ће им од 2016. донети огроман новац и утицати на значајно повећање "селери кепа" - многи играчи од октобра ће зарађивати и преко 20 милиона долара по сезони.

Рецимо, крилни центар Голден Стејта Дрејмонд Грин добиће за пет година 82 милиона долара, што значи да ће се у његов џеп током сезоне 2015/16 слити пет милиона долара више него у џеп МВП-ја.

Према званичним подацима, Кари ће на платном списку свог тима бити тек пети, иза Грина, Томпсона, Игудале и Богута, а 54. у целој лиги! Потпуно нереално!

"Најбољи приступ за мене је да останем што више концентрисан на садашњи тренутак", изјавио је Кари, који ће моћи да изађе на тржиште лета 2017.

"Не размишљам о моменту када ћу постати слободан агент, јер ми у Голден Стејту и у овом граду баш ништа не фали. Желим да наставимо тамо где смо стали у јуну".

Кари је на 80 мечева регуларног дела сезоне постизао просечно 23 поена, док је у плеј-офу поправио учинак на 28,3 поена по утакмици. Уз то је оборио НБА рекорд са постигнутих 98 тројки у доигравању.

Коментари / 0

Оставите коментар