NBA: Kari ne razmišlja o "maloj" plati!

Najkorisniji igrač NBA lige nije ni među prvih 50 po visini ugovora za predstojeću sezonu!

Košarka 28.08.2015 | 08:15
NBA: Kari ne razmišlja o "maloj" plati!

Stef Kari proletos je predvodio Golden Stejt Voriorse do najboljeg skora u regularnom delu sezone, a potom i do prve titule šampiona od 1975. godine.

Sjajni šuter pravio je razliku tokom čitave sezone, tek u finalu ga je donekle "usporio" Metju Delavedova, ali su Voriorsi imali u svojim redovima dovoljno kvaliteta da ipak sruše Klivlend.

Zanimljivo je da Kari od 2013. odrađuje četvorogodišnji ugovor vredan ukupno 44 miliona dolara i da će u predstojećoj sezoni biti plaćen 11,37 miliona.

Pošto su timovi ovog leta počeli da odobravaju veće ugovore slobodnim agentima - imajući u vidu novi ugovor o TV pravima, koji će im od 2016. doneti ogroman novac i uticati na značajno povećanje "seleri kepa" - mnogi igrači od oktobra će zarađivati i preko 20 miliona dolara po sezoni.

Recimo, krilni centar Golden Stejta Drejmond Grin dobiće za pet godina 82 miliona dolara, što znači da će se u njegov džep tokom sezone 2015/16 sliti pet miliona dolara više nego u džep MVP-ja.

Prema zvaničnim podacima, Kari će na platnom spisku svog tima biti tek peti, iza Grina, Tompsona, Igudale i Boguta, a 54. u celoj ligi! Potpuno nerealno!

"Najbolji pristup za mene je da ostanem što više koncentrisan na sadašnji trenutak", izjavio je Kari, koji će moći da izađe na tržište leta 2017.

"Ne razmišljam o momentu kada ću postati slobodan agent, jer mi u Golden Stejtu i u ovom gradu baš ništa ne fali. Želim da nastavimo tamo gde smo stali u junu".

Kari je na 80 mečeva regularnog dela sezone postizao prosečno 23 poena, dok je u plej-ofu popravio učinak na 28,3 poena po utakmici. Uz to je oborio NBA rekord sa postignutih 98 trojki u doigravanju.

Komentari / 0

Ostavite komentar