ЛШ - преглед: Максимовић херој Астане, блистао Руни!

Фудбалери Манчестер јунајтеда, Леверкузена, Астане и ЦСКА пласирали су се уз БАТЕ Борисов у Лигу шампиона после плеј-оф мечева одиграних у среду.

Фудбал 27.08.2015 | 09:45
ЛШ - преглед: Максимовић херој Астане, блистао Руни!

Јунајтед је најлакше обезбедио пролаз даље пошто је после тријумфа од 3:1 на Олд Трафрорду савладао Бриж у Белгији са 4:0.

Златни омладинац Србије Немања Максимовић је херој казахстанске Астане која је његовим голом изборила реми против АПОЕЛ-а у гостима 1:1, па се после победе од 1:0 први пут у својој историји нашла у елити.

Немачки Бајер је у Леверкузену лако надокнадио пораз од 1:0 из Рима и савладавши Лацио са 3:0 у реваншу прошао је даље, док је ЦСКА имао најтежи посао против Спортигна.

Гости из Лисабона стигли су у Москву са победом од 2:1, водили су и у реваншу са 1:0, али је ЦСКА постигао три гола у наставку и прошао је даље.

Немања Максимовић донео је Астани пласман у Лигу шампиона и тако заокружио невероватно лето, пошто је пре само неколико месеци доео омладинској репрезентацији Србије на Светском првенству титулу голом против Бразила.

АПОЕЛ је водио са 1:0 голом Стилића у 60. минуту, али је шест минута пре краја Максимовић у правом тренутку утрчао на другу стативу, сачекао је пас Џолчијева и донео историјски пласман у групну фазу Лиге шампиона својој екипи.

После слабог старта сезоне у Премијер лиги Вејн Руни је показао због чега је капитен Манчестер јунајтеда и практично једини избор у нападу те екипе.

Јунајтед је имао одличних 3:1 из прве утакмице, а у реваншу није имао никаквих проблема. Руни је погађао у 20, 49. и 57. минуту, а сјајан је био и Андер Ерера који је искористио своју шансу и уз гол и асистенцију се наметнуо Ван Галу.

Најтежи посао имао је московски ЦСКА против Спортинга. Португалски тим стигао је у Москву са 2:1, а голом Гутијереса у 36. минуту имао је сјајну шансу за пролаз даље. Ипак, у наставку је уследио велики преокрет. Думбија је погодио у 49. и 72. минуту, а Лигу шампиона је оверио Муса пет минута пре краја. Српски репрезентативац Зоран Тошић одиграо је цео меч.

На дуелу у Леверкузену домаћин је лако надокнадио минималан пораз од Лација из прве утакмице. Чаланоглу, Мехмеди и Белараби донели су немачкој екипи лаган пролаз даље, а гости су завршили са десеторицом пошто је у 68. минуту искључен Маурисио. Душан Баста одиграо је цео меч за римски тим, а Милинковић-Савић остао је на клупи.

Жреб за групну фазу Лиге шампиона на програму је у четвртак.

Лига шампиона, плеј-оф:

АПОЕЛ – Астана 1:1 (први меч 0:1)
Клуб Бриж – Манчестер Јунајтед 0:4 (1:3)
ЦСКА – Спортинг 3:1 (1:2)
Бајер – Лацио 3:0 (0:1)
Партизан – БАТЕ 2:1 (0:1)

уторак:

Динамо ЗГ – Скендерберг 4:1 (2:1)
Макаби ТА – Базел 1:1 (2:2)
Малме – Селтик 2:0 (2:3)
Монако – Валенсија 2:1 (1:3)
Шахтјор – Рапид Беч 2:2 (1:0)

Коментари / 0

Оставите коментар