LŠ - pregled: Maksimović heroj Astane, blistao Runi!

Fudbaleri Mančester junajteda, Leverkuzena, Astane i CSKA plasirali su se uz BATE Borisov u Ligu šampiona posle plej-of mečeva odigranih u sredu.

Fudbal 27.08.2015 | 09:45
LŠ - pregled: Maksimović heroj Astane, blistao Runi!

Junajted je najlakše obezbedio prolaz dalje pošto je posle trijumfa od 3:1 na Old Trafrordu savladao Briž u Belgiji sa 4:0.

Zlatni omladinac Srbije Nemanja Maksimović je heroj kazahstanske Astane koja je njegovim golom izborila remi protiv APOEL-a u gostima 1:1, pa se posle pobede od 1:0 prvi put u svojoj istoriji našla u eliti.

Nemački Bajer je u Leverkuzenu lako nadoknadio poraz od 1:0 iz Rima i savladavši Lacio sa 3:0 u revanšu prošao je dalje, dok je CSKA imao najteži posao protiv Sportigna.

Gosti iz Lisabona stigli su u Moskvu sa pobedom od 2:1, vodili su i u revanšu sa 1:0, ali je CSKA postigao tri gola u nastavku i prošao je dalje.

Nemanja Maksimović doneo je Astani plasman u Ligu šampiona i tako zaokružio neverovatno leto, pošto je pre samo nekoliko meseci doeo omladinskoj reprezentaciji Srbije na Svetskom prvenstvu titulu golom protiv Brazila.

APOEL je vodio sa 1:0 golom Stilića u 60. minutu, ali je šest minuta pre kraja Maksimović u pravom trenutku utrčao na drugu stativu, sačekao je pas Džolčijeva i doneo istorijski plasman u grupnu fazu Lige šampiona svojoj ekipi.

Posle slabog starta sezone u Premijer ligi Vejn Runi je pokazao zbog čega je kapiten Mančester junajteda i praktično jedini izbor u napadu te ekipe.

Junajted je imao odličnih 3:1 iz prve utakmice, a u revanšu nije imao nikakvih problema. Runi je pogađao u 20, 49. i 57. minutu, a sjajan je bio i Ander Erera koji je iskoristio svoju šansu i uz gol i asistenciju se nametnuo Van Galu.

Najteži posao imao je moskovski CSKA protiv Sportinga. Portugalski tim stigao je u Moskvu sa 2:1, a golom Gutijeresa u 36. minutu imao je sjajnu šansu za prolaz dalje. Ipak, u nastavku je usledio veliki preokret. Dumbija je pogodio u 49. i 72. minutu, a Ligu šampiona je overio Musa pet minuta pre kraja. Srpski reprezentativac Zoran Tošić odigrao je ceo meč.

Na duelu u Leverkuzenu domaćin je lako nadoknadio minimalan poraz od Lacija iz prve utakmice. Čalanoglu, Mehmedi i Belarabi doneli su nemačkoj ekipi lagan prolaz dalje, a gosti su završili sa desetoricom pošto je u 68. minutu isključen Maurisio. Dušan Basta odigrao je ceo meč za rimski tim, a Milinković-Savić ostao je na klupi.

Žreb za grupnu fazu Lige šampiona na programu je u četvrtak.

Liga šampiona, plej-of:

APOEL – Astana 1:1 (prvi meč 0:1)
Klub Briž – Mančester Junajted 0:4 (1:3)
CSKA – Sporting 3:1 (1:2)
Bajer – Lacio 3:0 (0:1)
Partizan – BATE 2:1 (0:1)

utorak:

Dinamo ZG – Skenderberg 4:1 (2:1)
Makabi TA – Bazel 1:1 (2:2)
Malme – Seltik 2:0 (2:3)
Monako – Valensija 2:1 (1:3)
Šahtjor – Rapid Beč 2:2 (1:0)

Komentari / 0

Ostavite komentar