Русија: Фејсбук мора да поштује закон о личним подацима

Тежак ударац за друштвену мрежу.

Свијет 27.08.2015 | 09:00
Русија: Фејсбук мора да поштује закон о личним подацима

Америчка друштвена мрежа Фејсбук може бити затворена на територији Русије од 1. септембра, јављају Ведомости. Директор јавне политике Фејсбука у Скандинавији, Централној и Источној Европи и Русији Мируп Томас је рекао да компанија не намерава да се прилагоди новом руском закону "О личним подацима".

Ова могућност је предложена на састанку са првим човеком Роскомнадзора (руске Федералне службе надзора информационих технологија), а између осталог, друге теме дискусије биле су законске обавезе компанија које раде са личним подацима руских грађана на Фејсбуку, као и начин на који се ови подаци третирају и складиште.

Ипак, компанија Фејсбук верује да би примена руске одредбе била неекономична, као и да није применљива на личне информације на налозима његових корисника.

Учесници руског тржишта складиштења информација су рекли да Фејсбук још није изразио намеру да постави посвећени сервер у Русији. У случају да ово не буде учињено до 1. септембра 2015., Роскомнадзор ће имати сва права да ограничи грађанима Русије приступ друштвеној мрежи.

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Градишка

27.08.2015 08:26

Фејсбук се користи ради добијања личних података односно ради контроле свјетскога становништва и треба их забранити, браво Руси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрка капа

27.08.2015 09:10

Фејсбук је само увод у потпуну контролу нас И насих мисли ! Браво Руси, станите на пут дјаволима...

ОДГОВОРИТЕ