Напад побуњеника на пумпу, 20 мртвих

У побуњеничком нападу ракетом на једну бензинску пумпу у централниом делу сиријског града Хомса, погинуло је петоро људи, а 20 је рањено.

Свијет 26.08.2015 | 20:35
Напад побуњеника на пумпу, 20 мртвих

Како је саопштила државна новинска агенција САНА, ракета је погодила камион цестерну из којег је управо истакан бензин за потребе бензинске пумпе у хомској четврти Иншат, преноси АФП.
Према вести сиријске агенције ракета је испаљена из места Талбисеха, северно од града, који је под влашћу екстремистичких побуњеничких група, предвођених Ал-Нусра фронтом, огранком Ал-Каиде.

Према саопштењу сиријске Опсерваторије за људска права (ОХР), са седиштем у Лондону, у експлозији је рањено чак 40 људи, од којих један број веома тешко због чега је могуће да се повећа биланс жртава.

У ОХР такође тврде како има подељених мишљења око тога да ли је до експлозије дошло када је ракета погодила камион цистерну или саму бензинску пумпу.

Већи део провинције Хомс, чији је центар истоимени град, је у рукама снага сиријског режима, а побуњеника има само у неколико области. Исламска држава (ИД) такође контролише делове на истоку провинције Хомс, укључујући и антички град Палмиру.

Коментари / 0

Оставите коментар