Napad pobunjenika na pumpu, 20 mrtvih

U pobunjeničkom napadu raketom na jednu benzinsku pumpu u centralniom delu sirijskog grada Homsa, poginulo je petoro ljudi, a 20 je ranjeno.

Svijet 26.08.2015 | 20:35
Napad pobunjenika na pumpu, 20 mrtvih

Kako je saopštila državna novinska agencija SANA, raketa je pogodila kamion cesternu iz kojeg je upravo istakan benzin za potrebe benzinske pumpe u homskoj četvrti Inšat, prenosi AFP.
Prema vesti sirijske agencije raketa je ispaljena iz mesta Talbiseha, severno od grada, koji je pod vlašću ekstremističkih pobunjeničkih grupa, predvođenih Al-Nusra frontom, ogrankom Al-Kaide.

Prema saopštenju sirijske Opservatorije za ljudska prava (OHR), sa sedištem u Londonu, u eksploziji je ranjeno čak 40 ljudi, od kojih jedan broj veoma teško zbog čega je moguće da se poveća bilans žrtava.

U OHR takođe tvrde kako ima podeljenih mišljenja oko toga da li je do eksplozije došlo kada je raketa pogodila kamion cisternu ili samu benzinsku pumpu.

Veći deo provincije Homs, čiji je centar istoimeni grad, je u rukama snaga sirijskog režima, a pobunjenika ima samo u nekoliko oblasti. Islamska država (ID) takođe kontroliše delove na istoku provincije Homs, uključujući i antički grad Palmiru.

Komentari / 0

Ostavite komentar