ЕП: Списак младе репрезентације Србије...

Дебитује џин из Цвајте Фејсал Мулић! Нови селектор Сивић позвао и Луку Стојановића из Аполона, а на списку је чак 11 играча из генерације која је покорила планету на Новом Зеланду.

Фудбал 28.08.2015 | 10:30
ЕП: Списак младе репрезентације Србије...

Млада репрезентација Србије почиње нови циклус. Нови селектор Орлића Томислав Сивић изабрао је играче за прву утакмицу у квалификацијама за првенство Европе 2017. године, која је на програму 8. септембра у Горњем Милановцу против Литваније. Наредно ЕП одржаће се од 16. до 30. јуна 2017. године у Пољској.

На списку Сивића највеће изненађење је позив Фејсалу Мулићу. Реч је о 20-годишњем нападачу немачког друголигаша Минхена 1860. Мулић је висок 203 центиметра, рођен је у Новом Пазару, а недавно је постигао гол у Купу Немачке за сензационалну победу Лавова над Хофенхајмом.

Он ће појачати конкуренцију Ожеговићу, Ђурђевићу и Чаврићу. Дебитантски позив је добио и везиста кипарског Аполона Лука Стојановић. На списку се налази чак 11 фудбалера из златне генерације Орлића која је на Новом Зеланду освојила титулу првака света.

Голмани: Стефан Чупић (ОФК Београд), Филип Манојловић (Бежанија), Борис Радуновић (Аталанта, Италија)

Одбрана: Петар Голубовић (Пиза, Италија), Милан Гајић (Бордо, Француска), Милош Вељковић (Тотенхем, Енглеска), Срђан Бабић (Реал Сосиједад, Шпанија), Вукашин Јовановић (Црвена звезда), Радован Панков (Војводина), Бојан Настић (Војводина), Немања Антонов (Грасхоперс, Швајцарска)

Средина терена: Саша Здјелар (Олимпијакос, Грчка), Немања Максимовић (Астана), Марко Грујић (Ц. звезда), Саша Лукић (Партизан), Данило Пантић (Витесе, Холандија), Лука Стојановић (Аполон, Кипар), Сергеј Милинковић Савић (Лацио), Андрија Луковић (ПВС Ајндховен)

Нападачи: Огњен Ожеговић (Војводина), Урош Ђурђевић (Палермо), Александар Чаврић (Генк), Фејсал Мулић (Минхен 1860)

Србија се такмичи у другој квалификационој групи заједно са Италијом, Словенијом, Републиком Ирском и Андором. На првенство у Пољску ће се пласирати победници група, док ће четири најбоље другопласиране репрезентације из свих девет група играти бараж за још два места на првенству. Први пут у историји европских првенстава за играче до 21 године на завршном турниру учествоваће 12 најбољих земаља Старог континента.
“Пред нама је озбиљан и дуг пут до Пољске. На том путу први корак ће нам бити сусрет са Литванијом. То је озбиљан ривал, који има изразите атлетске карактеристике. С друге стране, ми имамо кратак период за припреме, јер смо окупили нову генерацију. Наша жеља је да против Литваније освојимо три бода и успешно започнемо нови циклус квалификација”, рекао је на данашњој конференцији за новинаре селектор Србије Томислав Сивић.

Нови селектор српских нада је рекао да за прву утакмицу направљен микс играча из екипе које су освојиле европску и светску титулу.
“Многи играчи из екипе која је освојила прво место у Литванији пре две године тренутно мало играју. Наш задатак је да их вратимо у репрезентацију, јер су то својим играма у омладинској екипи заслужили. Морамо веровати у њих, јер су то показали на међународној сцени”, сматра Сивић.

Селектор Сивић је напоменуо да је шансу пружио многим играчима, који су у ранијем периоду били у репрезентативним селекцијама.
“Рецимо, Голубовић, Лука Стојановић и Пантић су били део националног тима. Сада је ред да их поново проверимо и видимо да ли могу да одговоре обавезама. Нисмо заборавили ни Александра Павловског. Али, и многи други играчи су под нашим оком. Прве три, четири утакмице морамо да снимимо стање играча, а потом да направимо најбољи тим”, објаснио је Сивић.

Сивић је говорио и о могућности промене система игре у младој репрезентацији.
”У екипи нема бочних играча, као што су били Андрија Живковић и Мијат Гаћиновић. Зато размишљамо о томе да у шпицу играју двојица фудбалера. Ђурђевић и Ожеговић су добри нападачи. Видећемо како ће та наша идеја изгледати на терену”, објаснио је Сивић.

Окупљање и почетак припрема младе репрезентације заказан је за 31. август. Првог дана биће обављени тестови спремности играча, а затим ће се тренирати у Београду и Чачку. Утакмица против Литваније игра се 8. септембра од 18.30 счасова у Горњем Милановцу.

Коментари / 0

Оставите коментар