EP: Spisak mlade reprezentacije Srbije...

Debituje džin iz Cvajte Fejsal Mulić! Novi selektor Sivić pozvao i Luku Stojanovića iz Apolona, a na spisku je čak 11 igrača iz generacije koja je pokorila planetu na Novom Zelandu.

Fudbal 28.08.2015 | 10:30
EP: Spisak mlade reprezentacije Srbije...

Mlada reprezentacija Srbije počinje novi ciklus. Novi selektor Orlića Tomislav Sivić izabrao je igrače za prvu utakmicu u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope 2017. godine, koja je na programu 8. septembra u Gornjem Milanovcu protiv Litvanije. Naredno EP održaće se od 16. do 30. juna 2017. godine u Poljskoj.

Na spisku Sivića najveće iznenađenje je poziv Fejsalu Muliću. Reč je o 20-godišnjem napadaču nemačkog drugoligaša Minhena 1860. Mulić je visok 203 centimetra, rođen je u Novom Pazaru, a nedavno je postigao gol u Kupu Nemačke za senzacionalnu pobedu Lavova nad Hofenhajmom.

On će pojačati konkurenciju Ožegoviću, Đurđeviću i Čavriću. Debitantski poziv je dobio i vezista kiparskog Apolona Luka Stojanović. Na spisku se nalazi čak 11 fudbalera iz zlatne generacije Orlića koja je na Novom Zelandu osvojila titulu prvaka sveta.

Golmani: Stefan Čupić (OFK Beograd), Filip Manojlović (Bežanija), Boris Radunović (Atalanta, Italija)

Odbrana: Petar Golubović (Piza, Italija), Milan Gajić (Bordo, Francuska), Miloš Veljković (Totenhem, Engleska), Srđan Babić (Real Sosijedad, Španija), Vukašin Jovanović (Crvena zvezda), Radovan Pankov (Vojvodina), Bojan Nastić (Vojvodina), Nemanja Antonov (Grashopers, Švajcarska)

Sredina terena: Saša Zdjelar (Olimpijakos, Grčka), Nemanja Maksimović (Astana), Marko Grujić (C. zvezda), Saša Lukić (Partizan), Danilo Pantić (Vitese, Holandija), Luka Stojanović (Apolon, Kipar), Sergej Milinković Savić (Lacio), Andrija Luković (PVS Ajndhoven)

Napadači: Ognjen Ožegović (Vojvodina), Uroš Đurđević (Palermo), Aleksandar Čavrić (Genk), Fejsal Mulić (Minhen 1860)

Srbija se takmiči u drugoj kvalifikacionoj grupi zajedno sa Italijom, Slovenijom, Republikom Irskom i Andorom. Na prvenstvo u Poljsku će se plasirati pobednici grupa, dok će četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije iz svih devet grupa igrati baraž za još dva mesta na prvenstvu. Prvi put u istoriji evropskih prvenstava za igrače do 21 godine na završnom turniru učestvovaće 12 najboljih zemalja Starog kontinenta.
“Pred nama je ozbiljan i dug put do Poljske. Na tom putu prvi korak će nam biti susret sa Litvanijom. To je ozbiljan rival, koji ima izrazite atletske karakteristike. S druge strane, mi imamo kratak period za pripreme, jer smo okupili novu generaciju. Naša želja je da protiv Litvanije osvojimo tri boda i uspešno započnemo novi ciklus kvalifikacija”, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare selektor Srbije Tomislav Sivić.

Novi selektor srpskih nada je rekao da za prvu utakmicu napravljen miks igrača iz ekipe koje su osvojile evropsku i svetsku titulu.
“Mnogi igrači iz ekipe koja je osvojila prvo mesto u Litvaniji pre dve godine trenutno malo igraju. Naš zadatak je da ih vratimo u reprezentaciju, jer su to svojim igrama u omladinskoj ekipi zaslužili. Moramo verovati u njih, jer su to pokazali na međunarodnoj sceni”, smatra Sivić.

Selektor Sivić je napomenuo da je šansu pružio mnogim igračima, koji su u ranijem periodu bili u reprezentativnim selekcijama.
“Recimo, Golubović, Luka Stojanović i Pantić su bili deo nacionalnog tima. Sada je red da ih ponovo proverimo i vidimo da li mogu da odgovore obavezama. Nismo zaboravili ni Aleksandra Pavlovskog. Ali, i mnogi drugi igrači su pod našim okom. Prve tri, četiri utakmice moramo da snimimo stanje igrača, a potom da napravimo najbolji tim”, objasnio je Sivić.

Sivić je govorio i o mogućnosti promene sistema igre u mladoj reprezentaciji.
”U ekipi nema bočnih igrača, kao što su bili Andrija Živković i Mijat Gaćinović. Zato razmišljamo o tome da u špicu igraju dvojica fudbalera. Đurđević i Ožegović su dobri napadači. Videćemo kako će ta naša ideja izgledati na terenu”, objasnio je Sivić.

Okupljanje i početak priprema mlade reprezentacije zakazan je za 31. avgust. Prvog dana biće obavljeni testovi spremnosti igrača, a zatim će se trenirati u Beogradu i Čačku. Utakmica protiv Litvanije igra se 8. septembra od 18.30 sčasova u Gornjem Milanovcu.

Komentari / 0

Ostavite komentar