Велике врућине на Балкану до децембра

Балкан ће бити на удару екстремног времена ове јесени, тврди метеоролог Алан Реперт са сајта аццуwеатхер.цом.

Регион 26.08.2015 | 16:54
Велике врућине на Балкану до децембра

Северни део Балкана чекају велике врућине и суше све до децембра. Олује ће се брзо кретати преко Шпаније и Француске, али ће се заустављати и окретати изнад Италије и јужног Балкана, где би могли да се задрже и по неколико дана.

По његовом предвиђању, врућина која је владала целог лета у већем делу Европе задржаће се и у јесен, а најпогођенији део биће подручје на потезу Балкан-јужна Украјина, па чак и локације на истоку Немачке, Пољска и запад Русије. Ове делове Европе чекају велике врућине све до децембра.

- Општи нестабилни шаблон времена владаће од септембра до новембра у јужној Европи ове јесени – написао је Реперт, а даље пише да ће то ”резултирати натпросечном количином падавина од Италије до јужног Балкана”.

Други метеоролог аццуwеатхера, Тајлер Ројс, прогнозира да ће подручја високог притиска изнад Русије и источне Европе спречити облаке да долазе у тај регион, што ће изазвати абнормално суво време и повећати ризик од шумских пожара.

А док ће ово поље високог притиска спречити кишу да пада у источној Европи и на северу Балкана, југ Балкана ће, заједно са Француском, Португалом, Шпанијом и Италијом, бити на удару активног “аутопута” олуја, који ће узроковати абнормалне количине падавина.

Ово ће представљати ризик за нека подручја у Италији и на југу Балкана која су пре имала проблема са поплавама.

– Највећи ризик од поплава биће око Динарида, на апенинском полуострву и чак и на јужним обронцима Алпа - написао је Ројс.

Како пишу на овом сајту, системи олуја ће се брзо кретати преко Шпаније и Француске, али ће се заустављати и окретати изнад Италије и јужног Балкана, где би могли да се задрже и по неколико дана. Ово ће бити поготово ризично време, кад је реч о поплавама, а поготово током октобра.

Извор: Телеграф.рс/Извор: Аццуwеатхер.цом

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Даx

26.08.2015 14:45

ХАРП...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

26.08.2015 18:38

Да!

Name

ПИТАМ СЕ:

26.08.2015 15:00

Шта смо ми Балканци Богу скривили, сем што смо се оно мало клали и убијали, па нас овако кажњава?! С друге стране, размишљам, да Бог кажњава богохулнике, први на реду би били амерички и британски изроди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

26.08.2015 16:23

За бољим зивотом имамо сан, а свака ј*ба иде на Балкан...

Name

сањин

26.08.2015 19:26

Ауу људи! Па ко це цистити сњег на плус 40 степени???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ццц

27.08.2015 08:52

Какав црни харп, ми смо криви, знате ли колико се нафте дневно потроси у свијету и колико се цо2 избаци??А колико се леда данас отопи са полова, створио се ефекат стаклене басте,земља постаје један велики пластеник, са јаким кисама и великим сусама...А нама увијек неко други крив обично су то американци и харп, а то сто 20 година нико није пипао насип то ниста????

ОДГОВОРИТЕ