Почела изградња обилазнице око Брчког

Свечаним полагањем камена темељца у приградском насељу Поточари, данас је обиљежен почетак радова на изградњи обилазнице око Брчког.

Република Српска 26.08.2015 | 15:50
Почела изградња обилазнице око Брчког

Прича о овом капиталном пројекту трајала је у органима власти дистрикта 12 година да би уз кредитну подршку Европске банке за обнову и развој, посао на међународном јавном позиву ове године добила шпанска фирма „Рубау".

 Изградња и надзор су у надлежности ЈП  „Путеви" дистрикта а створени су, речено је на отварању радова, сви предуслови за ефикасну реализацију пројектованих послова.

„Важно је нагласити да ће подизвођачи бити домаће фирме с којима су уговарања при крају, а поред четири кружна тока и више раскрница у ниову трасе, пројектовано је 12 мостова, седам надвожњака и подвожњака, шест локација за регулацију локалних водотокова, изградња близу 18 километара паралелних пољских путева, унутрашња одводња и бројни други грађевински послови дуж трасе", рекао је на отварању директор ЈП „Путеви", Драган Маринковић.

Обилазница ће коштати грађане дистрикта 28,5 милиона евра с роком отплате кредита у 15 година и с одгодом приспијећа прве рате за три године, а од прве лопате до пуштања у саобраћај планирано је 30 мјесеци.

БН ТВ

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Поцело

26.08.2015 13:57

Прање пара најлаксе и најисплативије доказано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брцко

26.08.2015 16:26

ИЗА РУБАУ ФИРМЕ СТОЈИМО МИ ЕУРО АСФАЛТ ИНТЕГРАЛ А ПОДИЗВОДЈАЦ ЦЕ БИТИ ТЕРЕX УЗДРАВЉЕ ПЕРАЦИ НОВЦА СРЕТНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Већ виђено

26.08.2015 18:42

Странци узимају кајмак а наше фирме раде за џабе

ОДГОВОРИТЕ