Počela izgradnja obilaznice oko Brčkog

Svečanim polaganjem kamena temeljca u prigradskom naselju Potočari, danas je obilježen početak radova na izgradnji obilaznice oko Brčkog.

Republika Srpska 26.08.2015 | 15:50
Počela izgradnja obilaznice oko Brčkog

Priča o ovom kapitalnom projektu trajala je u organima vlasti distrikta 12 godina da bi uz kreditnu podršku Evropske banke za obnovu i razvoj, posao na međunarodnom javnom pozivu ove godine dobila španska firma „Rubau".

 Izgradnja i nadzor su u nadležnosti JP  „Putevi" distrikta a stvoreni su, rečeno je na otvaranju radova, svi preduslovi za efikasnu realizaciju projektovanih poslova.

„Važno je naglasiti da će podizvođači biti domaće firme s kojima su ugovaranja pri kraju, a pored četiri kružna toka i više raskrnica u niovu trase, projektovano je 12 mostova, sedam nadvožnjaka i podvožnjaka, šest lokacija za regulaciju lokalnih vodotokova, izgradnja blizu 18 kilometara paralelnih poljskih puteva, unutrašnja odvodnja i brojni drugi građevinski poslovi duž trase", rekao je na otvaranju direktor JP „Putevi", Dragan Marinković.

Obilaznica će koštati građane distrikta 28,5 miliona evra s rokom otplate kredita u 15 godina i s odgodom prispijeća prve rate za tri godine, a od prve lopate do puštanja u saobraćaj planirano je 30 mjeseci.

BN TV

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Pocelo

26.08.2015 13:57

Pranje para najlakse i najisplativije dokazano.

ODGOVORITE
Name

Brcko

26.08.2015 16:26

IZA RUBAU FIRME STOJIMO MI EURO ASFALT INTEGRAL A PODIZVODJAC CE BITI TEREX UZDRAVLJE PERACI NOVCA SRETNO

ODGOVORITE
Name

Već viđeno

26.08.2015 18:42

Stranci uzimaju kajmak a naše firme rade za džabe

ODGOVORITE