Убијени новинарка и сниматељ у Вирџинији

У току директног преноса, бивши запослени америчке телевизије WДБЈ7 отворио ватру и убио новинарку и сниматеља те медијске куће у Вирџинији, који су извештавали за Си-Би-Ес.  Сниматељ Адам Ворд иако смртно рањен успео је да сними убицу.

Свијет 26.08.2015 | 22:51
Убијени новинарка и сниматељ у Вирџинији

Двоје америчких телевизијских новинара убијено је у Вирџинији (САД) током интервјуа уживо, саопштила је њихова кућа WДБЈ7. Полиција у Вирџинији саопштила је да је током потере осумњичени који је идентификован као Вестер Фланаган доживео саобраћајну несрећу пошто је аутомобилом склизнуо са пута и да је пронађен са прострелном раном, преноси АП.

Фланаган је животно угрожен и налази се у болници, наводи полиција.

Осумњичени за убиство Вестерн Фланаган је бивши новинар телевизије WДБЈ. Фланаган је годину дана радио у тој телевизији користећи псеудоним Брус Вилијамс. Претходно је отпуштен, али разлог још није познат.

Фланаган је на Твитер профилу под псеудонимом Брус Вилијамс објавио два снимка на којима се види како настрадалима прилази са леђа и упире пиштољ у њих, а потом пуца.

На једном се види пуцњава. "Снимио сам пуцњаву", написао је у свом твиту. Овај налог је убрзо укинут, али је имао доста прегледа на друштвеним мрежама.

Трагедија се догодила у месту Монета, у округу Бедфорд, где су се зачули пуцњи из ватреног оружја, после чега су новинари и њихови гости покушали да пронађу заклон од пуцњаве.



Станица WДБЈ7 известила је да је убијена новинарка Алисон Паркер (24) и камерман Адам Ворд (27), а да је њихова саговорница, извршна директорка привредне коморе области "Смит Маунтин Лејк" Вики Гарднер, устрељена у леђа и хоспитализована.

На снимку интервјуа чује се да је најмање осам метака испаљено, преноси АФП.
Француска агенција наводи да је камера, након што је пала на земљу, снимила и убицу, који носи пиштољ.




Директор "WДБЈ7 Џефри Маркс рекао је да су Паркерова и Ворд били "посебни људи, који су свакодневно обављали сјајан посао".



- Како је могуће да се овако нешто догодило? како је могуће да једна особа у црно завије Адамове и Алисонине породице, и ускрати им срећу? Њих двоје су били дивни, обасјавали би редакцију сваког јутра својом позитивном енергијом - рекао је Маркс.

Коментари / 0

Оставите коментар