Ubijeni novinarka i snimatelj u Virdžiniji

U toku direktnog prenosa, bivši zaposleni američke televizije WDBJ7 otvorio vatru i ubio novinarku i snimatelja te medijske kuće u Virdžiniji, koji su izveštavali za Si-Bi-Es.  Snimatelj Adam Vord iako smrtno ranjen uspeo je da snimi ubicu.

Svijet 26.08.2015 | 22:51
Ubijeni novinarka i snimatelj u Virdžiniji

Dvoje američkih televizijskih novinara ubijeno je u Virdžiniji (SAD) tokom intervjua uživo, saopštila je njihova kuća WDBJ7. Policija u Virdžiniji saopštila je da je tokom potere osumnjičeni koji je identifikovan kao Vester Flanagan doživeo saobraćajnu nesreću pošto je automobilom skliznuo sa puta i da je pronađen sa prostrelnom ranom, prenosi AP.

Flanagan je životno ugrožen i nalazi se u bolnici, navodi policija.

Osumnjičeni za ubistvo Vestern Flanagan je bivši novinar televizije WDBJ. Flanagan je godinu dana radio u toj televiziji koristeći pseudonim Brus Vilijams. Prethodno je otpušten, ali razlog još nije poznat.

Flanagan je na Tviter profilu pod pseudonimom Brus Vilijams objavio dva snimka na kojima se vidi kako nastradalima prilazi sa leđa i upire pištolj u njih, a potom puca.

Na jednom se vidi pucnjava. "Snimio sam pucnjavu", napisao je u svom tvitu. Ovaj nalog je ubrzo ukinut, ali je imao dosta pregleda na društvenim mrežama.

Tragedija se dogodila u mestu Moneta, u okrugu Bedford, gde su se začuli pucnji iz vatrenog oružja, posle čega su novinari i njihovi gosti pokušali da pronađu zaklon od pucnjave.



Stanica WDBJ7 izvestila je da je ubijena novinarka Alison Parker (24) i kamerman Adam Vord (27), a da je njihova sagovornica, izvršna direktorka privredne komore oblasti "Smit Mauntin Lejk" Viki Gardner, ustreljena u leđa i hospitalizovana.

Na snimku intervjua čuje se da je najmanje osam metaka ispaljeno, prenosi AFP.
Francuska agencija navodi da je kamera, nakon što je pala na zemlju, snimila i ubicu, koji nosi pištolj.




Direktor "WDBJ7 Džefri Marks rekao je da su Parkerova i Vord bili "posebni ljudi, koji su svakodnevno obavljali sjajan posao".



- Kako je moguće da se ovako nešto dogodilo? kako je moguće da jedna osoba u crno zavije Adamove i Alisonine porodice, i uskrati im sreću? Njih dvoje su bili divni, obasjavali bi redakciju svakog jutra svojom pozitivnom energijom - rekao je Marks.

Komentari / 0

Ostavite komentar