ЛШ: Партизан на Про Реко и Југ у Лиги шампиона

Ватерполисти Партизана добили су противнике у групној фази Лиге шампиона.

Остали спортови 27.08.2015 | 13:45
ЛШ: Партизан на Про Реко и Југ у Лиги шампиона

Тешка група за црно-беле у Лиги шампиона.

Српски шампион је добио Б групу у којој су: италијански Про Реко, дубровачки Југ, Галатасарај и још два тима која ће да стекну право учешћа кроз квалификације.

Про Реко је бранилац титуле првака Европе, а у њему ће од наредне сезоне играти дојучерашњи играч Партизана, српски репрезентативац Душан Мандић. А у Реку су већ Филип Филиповић, Душко Пијетловић и Андрија Прлаиновић. Дошао је и хрватски ватерполиста Сандро Сукно (играо за ријечко Приморје).

У А Групи су: Барселонета, Олимпијакос, мађарски Егер, немачки Шпандау и још две екипе из квалификација.

Крагујевачки Раднички стартује од другог круга квалификација. БВК Црвена звезда је одустао од квалификација.

Групна фаза почиње 28. октобра, а у 5. колу играће Југ и Партизан у Дубровнику.

Партизан ће се, као и претходних сезона, такмичити са младим снагама.

Одлазак "бомбардера" Душана Мандића ће тешко бити надокнађен, али црно-бели су већ довели неколико нових играча. Најпре је четврогодоишњи уговор потписао 19-годишњи Данило Аџић (дошао из которског Приморца), а потом је доведен 22-годишњи Грк, Димитрис Тикас (из Вуљагменија).

Југ је после 13 сезона напустио Андро Бушље (потписао једногодишњи уговор са Посилипом), пре њега је и Михо Бошковић дигао сидро (прешао у Приморје), отишао је и Никола Јановић, док је Никша Добуд добио четворогодишњу суспензију због допинга.

У Југ се вратио Маро Јоковић, дошао је још један хрватски репрезентативац Лука Лончар (из загребачке Младости), као и један од најбољих одбрамбених играча - Бразилац који има шпанско држављанство, Фелипе Пероне (играо за Про Реко, Барселонету...).

Коментари / 0

Оставите коментар