LŠ: Partizan na Pro Reko i Jug u Ligi šampiona

Vaterpolisti Partizana dobili su protivnike u grupnoj fazi Lige šampiona.

Ostali sportovi 27.08.2015 | 13:45
LŠ: Partizan na Pro Reko i Jug u Ligi šampiona

Teška grupa za crno-bele u Ligi šampiona.

Srpski šampion je dobio B grupu u kojoj su: italijanski Pro Reko, dubrovački Jug, Galatasaraj i još dva tima koja će da steknu pravo učešća kroz kvalifikacije.

Pro Reko je branilac titule prvaka Evrope, a u njemu će od naredne sezone igrati dojučerašnji igrač Partizana, srpski reprezentativac Dušan Mandić. A u Reku su već Filip Filipović, Duško Pijetlović i Andrija Prlainović. Došao je i hrvatski vaterpolista Sandro Sukno (igrao za riječko Primorje).

U A Grupi su: Barseloneta, Olimpijakos, mađarski Eger, nemački Špandau i još dve ekipe iz kvalifikacija.

Kragujevački Radnički startuje od drugog kruga kvalifikacija. BVK Crvena zvezda je odustao od kvalifikacija.

Grupna faza počinje 28. oktobra, a u 5. kolu igraće Jug i Partizan u Dubrovniku.

Partizan će se, kao i prethodnih sezona, takmičiti sa mladim snagama.

Odlazak "bombardera" Dušana Mandića će teško biti nadoknađen, ali crno-beli su već doveli nekoliko novih igrača. Najpre je četvrogodoišnji ugovor potpisao 19-godišnji Danilo Adžić (došao iz kotorskog Primorca), a potom je doveden 22-godišnji Grk, Dimitris Tikas (iz Vuljagmenija).

Jug je posle 13 sezona napustio Andro Bušlje (potpisao jednogodišnji ugovor sa Posilipom), pre njega je i Miho Bošković digao sidro (prešao u Primorje), otišao je i Nikola Janović, dok je Nikša Dobud dobio četvorogodišnju suspenziju zbog dopinga.

U Jug se vratio Maro Joković, došao je još jedan hrvatski reprezentativac Luka Lončar (iz zagrebačke Mladosti), kao i jedan od najboljih odbrambenih igrača - Brazilac koji ima špansko državljanstvo, Felipe Perone (igrao za Pro Reko, Barselonetu...).

Komentari / 0

Ostavite komentar