Мекинро о Кирјосу: Карактер је потребан, али..

Легендарни амерички тенисер Џон Мекинро каже да Ник Кирјос не успева да се избори са притиском.

Тенис 29.08.2015 | 13:45
Мекинро о Кирјосу: Карактер је потребан, али..

“Једна ствар коју не могу да одобрим и никада је нећу одобрити јесте да се играч једноставно не труди у одређеном интервалу. ’Пустио је’ гем против Гаскеа – после је то негирао, али било је очигледно. Кирјос има велике проблеме сада и јасно је да притисак утиче на њега“, рекао је Мекинро.

“Као 20-годишње дете и ја сам радио неке прилично глупе ствари, неприличне ствати. Добра ствар је што сам имао на кога да се угледам. Конорс је такође радио неке луде ствари, али је био невероватно такмичарски настројен. чиме је и мене терао да се још више трудим. Мислим да би Кирјос требало да се угледа на момке попут Надала, на оне који изађу на терен и веома много се труде“, каже Биг Мек и додаје:

“Тенисери су сада толико професионални и он не може себи да приушти да толико енергије троши на коментаре ван терена, то му само ствара додатне проблеме“.

Мекинро и Џими Конорс били су велики ривали, било је ту разних прозивки, али Џон каже да није било ничег сличног ономе што је Кирјос рекао Вавринки (“Кокинакис ти је пој...о девојку“).

“Ми баш нисмо ишли до тог нивоа, али то је нешто што се дешава често у другим спортовима. Било је тренутака када смо и Џими и ја претеривали у томе као што је Кирјос учинио, али сматрам да је то важан и забаван део спорта који се игра ’један на један’. Не кажем да играчи сада треба да псују једни друге, али тенис је екстремно ментална игра – није реч само о томе какав ти је форхенд, већ како се носиш са притиском и како остајеш смирен упркос свему и пред толико људи“, објашњава Мекинро и додаје:

“Једном ми је на Ролан Гаросу Конорс рекао да сам незрео као његово дете, беба. Ја сам мислио да је он претенциозни кретен. Све то део је разлога зашто смо будили оно најбоље и оно најгоре један у другом. Он ме је ипак и учио неким стварима – доносио је тај интензитет и у свлачионицу, покушавао је већ ту да те победи. учинио ме је бољим играчем“.

Мекинро сматра да на Кирјосову игру утиче то што изиграва ’лошег момка’.

“Мислим да људи воле да у свим спортовима постоји контраст, желе некога са карактером. Ипак, на њему је много пажње и он пуца под притиском. Надам се да ће се прегруписати и да ће из свега овога изаћи као бољи човек и бољи играч. Томе се надам. Систем функционише на одређени начин и он треба да буде опрезан, али лудо је рећи да тенису нису потребне такве личности. Ипак, ни у томе не треба претеривати“, закључио је освајач седам Грен слем титула.

Коментари / 0

Оставите коментар