Mekinro o Kirjosu: Karakter je potreban, ali..

Legendarni američki teniser Džon Mekinro kaže da Nik Kirjos ne uspeva da se izbori sa pritiskom.

Tenis 29.08.2015 | 13:45
Mekinro o Kirjosu: Karakter je potreban, ali..

“Jedna stvar koju ne mogu da odobrim i nikada je neću odobriti jeste da se igrač jednostavno ne trudi u određenom intervalu. ’Pustio je’ gem protiv Gaskea – posle je to negirao, ali bilo je očigledno. Kirjos ima velike probleme sada i jasno je da pritisak utiče na njega“, rekao je Mekinro.

“Kao 20-godišnje dete i ja sam radio neke prilično glupe stvari, neprilične stvati. Dobra stvar je što sam imao na koga da se ugledam. Konors je takođe radio neke lude stvari, ali je bio neverovatno takmičarski nastrojen. čime je i mene terao da se još više trudim. Mislim da bi Kirjos trebalo da se ugleda na momke poput Nadala, na one koji izađu na teren i veoma mnogo se trude“, kaže Big Mek i dodaje:

“Teniseri su sada toliko profesionalni i on ne može sebi da priušti da toliko energije troši na komentare van terena, to mu samo stvara dodatne probleme“.

Mekinro i Džimi Konors bili su veliki rivali, bilo je tu raznih prozivki, ali Džon kaže da nije bilo ničeg sličnog onome što je Kirjos rekao Vavrinki (“Kokinakis ti je poj...o devojku“).

“Mi baš nismo išli do tog nivoa, ali to je nešto što se dešava često u drugim sportovima. Bilo je trenutaka kada smo i Džimi i ja preterivali u tome kao što je Kirjos učinio, ali smatram da je to važan i zabavan deo sporta koji se igra ’jedan na jedan’. Ne kažem da igrači sada treba da psuju jedni druge, ali tenis je ekstremno mentalna igra – nije reč samo o tome kakav ti je forhend, već kako se nosiš sa pritiskom i kako ostaješ smiren uprkos svemu i pred toliko ljudi“, objašnjava Mekinro i dodaje:

“Jednom mi je na Rolan Garosu Konors rekao da sam nezreo kao njegovo dete, beba. Ja sam mislio da je on pretenciozni kreten. Sve to deo je razloga zašto smo budili ono najbolje i ono najgore jedan u drugom. On me je ipak i učio nekim stvarima – donosio je taj intenzitet i u svlačionicu, pokušavao je već tu da te pobedi. učinio me je boljim igračem“.

Mekinro smatra da na Kirjosovu igru utiče to što izigrava ’lošeg momka’.

“Mislim da ljudi vole da u svim sportovima postoji kontrast, žele nekoga sa karakterom. Ipak, na njemu je mnogo pažnje i on puca pod pritiskom. Nadam se da će se pregrupisati i da će iz svega ovoga izaći kao bolji čovek i bolji igrač. Tome se nadam. Sistem funkcioniše na određeni način i on treba da bude oprezan, ali ludo je reći da tenisu nisu potrebne takve ličnosti. Ipak, ni u tome ne treba preterivati“, zaključio je osvajač sedam Gren slem titula.

Komentari / 0

Ostavite komentar