Мађари на мигранте бацали сузавац!

Мађарска полиција испалила је сузавац на миграната која је покушала да напусти прихватни центар за избјеглице у месту Реске, близу српске границе.

Регион 26.08.2015 | 16:43
Мађари на мигранте бацали сузавац!

„Портпарол полиције Саболч Сенти изјавио је да су ти мигранти одбијали да дају отиске прстију и додао да полиција "покушава да смири ситуацију, али да они и даље вичу", преноси АФП.

Мађарска је суочена са таласом миграната, који прелазе јужну границу, дуже које Мађари граде ограду да би се супротставили најгорој избегличкој кризи од Другог светског рата.

На десетине избјеглица и данас је ушло у Мађарску. Они се провлаче испод ограде коју је поставила мађарска влада, пренио је АП.

"Подигли смо ограду и прошли смо. Гладни смо, немамо хране, немамо лијекове за дјецу. Ништа немамо. Веома смо уморни" испричао је сиријски избјеглица.

Мађарска влада разматра могућност како би војска могла да буде ангажована и помогне да се обезбиједи јужна граница, гдје велики талас избјеглица улази у ЕУ.

Мађарска је данас најавила да ће на границу са Србијом упутити више од 2.100 полицајаца, због рекордног броја избеглица и миграната коју улазе у ту земљу.


Агенција АП оцијенила је да је подизање ограде на српско-мађарској граници узалудно.

Српско-мађарску границу је у уторак прешло 2.533 избјеглица и то је највећи број миграната који је у једном дану ушао у Мађарску из Србије од почетка године, саопштила је мађарска полиција.

Полиција је саопштила да је у уторак регистрован улазак 2.093 мигранта у Мађарску.

Раст броја избјеглица који улазе у Мађарску показује да је било узалудно подизање ограде којом су мађарске власти хтјеле да зауставе талас миграната преко Србије из ратом захваћених земаља, оцјењује агенција АП

Пошто се региструју и поднесу захтјев за азил, мигранти се шаљу у један од центара за прихват избјеглица, али већина њих настоји да одмах крене даље ка богатијим земљама Европске уније, као што су Њемачка или Шведска.

Новинари АП-а су уторак ујутро близу пограничног града Реске видјели велики број миграната како се пењу преко бодљикаве жице или пузе испод ње да би ушли у Мађарску.

Мађарски војници су 3. августа почели изградњу ограде на граници са Србијом. Ограда би требало да буде постављена до 31. августа.

Више од 100.000 миграната стигло је ове године у Мађарску преко Балкана, већином из ратних зона попут Сирије, Ирака и Авганистана.

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ратко Слабић

26.08.2015 12:23

Одбијају да дају отиске да их не врате касније из Њемацке у Мадјарску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Серафим

26.08.2015 13:59

Све је то изрезирано дабогда сви арапи досли у Европу.Али како ствари стоје, они це ко пуњену паприку напунити Сандзак и Босну, где це Срби под једну сљиву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВОЈВОДА

26.08.2015 15:02

Не дао Бог да су то урадили Срби!

ОДГОВОРИТЕ