Сале: Коначан списак читам у Београду!

Селектор "орлова" неће кратити листу од 14 имена кандидата док не буду одигране утакмице против Словеније у Љубљани и Бањалуци.

Кошарка 26.08.2015 | 13:00
Сале: Коначан списак читам у Београду!

После дана за излет и пута у Јерусалим, репрезентација Србије стигла је у уторак у Љубљану, летом до Загреба, па вожњом аутобусом до главног града Словеније. Тамо ће у четвртак проћи прву од последње две провере за Еуробаскет.

Док се ближи почетак континенталног првенства (5. септембар), изабраници Александра Ђорђевића показују на свакој утакмици подједнако чврсту вољу и жељу за победом и доказивањем. За њима је двомеч са Израелцима, пред њима су тестови са Словенцима.

Осврћући се на урађено у Тел Авиву, селектор Ђорђевић изводи позитивну оцену.

"Играли смо на наш начин, већ препознатљиво, са огромном потрошњом енергије. Поставили смо неколико инвидидуалних задатака, са жељом да искристалишемо шта можемо да очекујемо. Генерално, играмо добро, не повлачимо се пред агресивношћу ривала. Израел је у другом сусрету играо на ивици фаула, чак и преко тога. Атмосфера у екипи је веома позитивна, жеља за успехом је увек присутна. Одбрана на којој инсистирамо је фанатична", хвалио је селектор у разговору за "Спортски журнал".

Драган Милосављевић уписао је прве минуте у игри овог лета. Како је стручни штаб задовољан виђеним?

"Добро се уклопио у тим, у његовој игри не види се да је био повређен".

Каква је ситуација са Богданом Богдановићем, након што је због проблема са леђима прескочио оба дуела у Тел Авиву?

"Нисмо желели да ризикујемо, видећемо како ће даље бити његово здравствено стање".

Да ли би његов наступ на Еуробаскету могао бити доведен у питање?

"Не би требало да буде".

Последњи контролни меч наговестио је да је селектор ближи коначном списку од 12 играча него до сада. Да ли је заиста тако?

"А где журите? Пред нама су још две утакмице, 27. и 29. августа, када се будемо вратили у Београд саопштићу састав за Европско првенство", најавио је Ђорђевић.

Дакле, после последњих тестова са Словенцима у Љубљани и у Бањалуци, "Сале Национале" ће у главном граду прочитати име двојице играча који неће наступити на овогодишњем Еуробаскету. Тренутно његов тим чини 14 играча: Милош Теодосић, Стефан Марковић, Немања Недовић, Богдан Богдановић, Драган Милосављевић, Никола Калинић, Марко Симоновић, Немања Дангубић, Немања Бјелица, Зоран Ерцег, Владимир Штимац, Мирослав Радуљица, Огњен Кузмић и Никола Милутинов.

Репрезентација Србије играће групну фазу Еуробаскета у Берлину од 5. септембра, а ривали ће јој бити Шпанија, Немачка, Исланд, Турска, па Италија.

Коментари / 0

Оставите коментар