Sale: Konačan spisak čitam u Beogradu!

Selektor "orlova" neće kratiti listu od 14 imena kandidata dok ne budu odigrane utakmice protiv Slovenije u Ljubljani i Banjaluci.

Košarka 26.08.2015 | 13:00
Sale: Konačan spisak čitam u Beogradu!

Posle dana za izlet i puta u Jerusalim, reprezentacija Srbije stigla je u utorak u Ljubljanu, letom do Zagreba, pa vožnjom autobusom do glavnog grada Slovenije. Tamo će u četvrtak proći prvu od poslednje dve provere za Eurobasket.

Dok se bliži početak kontinentalnog prvenstva (5. septembar), izabranici Aleksandra Đorđevića pokazuju na svakoj utakmici podjednako čvrstu volju i želju za pobedom i dokazivanjem. Za njima je dvomeč sa Izraelcima, pred njima su testovi sa Slovencima.

Osvrćući se na urađeno u Tel Avivu, selektor Đorđević izvodi pozitivnu ocenu.

"Igrali smo na naš način, već prepoznatljivo, sa ogromnom potrošnjom energije. Postavili smo nekoliko invididualnih zadataka, sa željom da iskristališemo šta možemo da očekujemo. Generalno, igramo dobro, ne povlačimo se pred agresivnošću rivala. Izrael je u drugom susretu igrao na ivici faula, čak i preko toga. Atmosfera u ekipi je veoma pozitivna, želja za uspehom je uvek prisutna. Odbrana na kojoj insistiramo je fanatična", hvalio je selektor u razgovoru za "Sportski žurnal".

Dragan Milosavljević upisao je prve minute u igri ovog leta. Kako je stručni štab zadovoljan viđenim?

"Dobro se uklopio u tim, u njegovoj igri ne vidi se da je bio povređen".

Kakva je situacija sa Bogdanom Bogdanovićem, nakon što je zbog problema sa leđima preskočio oba duela u Tel Avivu?

"Nismo želeli da rizikujemo, videćemo kako će dalje biti njegovo zdravstveno stanje".

Da li bi njegov nastup na Eurobasketu mogao biti doveden u pitanje?

"Ne bi trebalo da bude".

Poslednji kontrolni meč nagovestio je da je selektor bliži konačnom spisku od 12 igrača nego do sada. Da li je zaista tako?

"A gde žurite? Pred nama su još dve utakmice, 27. i 29. avgusta, kada se budemo vratili u Beograd saopštiću sastav za Evropsko prvenstvo", najavio je Đorđević.

Dakle, posle poslednjih testova sa Slovencima u Ljubljani i u Banjaluci, "Sale Nacionale" će u glavnom gradu pročitati ime dvojice igrača koji neće nastupiti na ovogodišnjem Eurobasketu. Trenutno njegov tim čini 14 igrača: Miloš Teodosić, Stefan Marković, Nemanja Nedović, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Nikola Kalinić, Marko Simonović, Nemanja Dangubić, Nemanja Bjelica, Zoran Erceg, Vladimir Štimac, Miroslav Raduljica, Ognjen Kuzmić i Nikola Milutinov.

Reprezentacija Srbije igraće grupnu fazu Eurobasketa u Berlinu od 5. septembra, a rivali će joj biti Španija, Nemačka, Island, Turska, pa Italija.

Komentari / 0

Ostavite komentar