Јокан поносан на Макаби и улазак у ЛШ!

Тренер Макабија из Тел Авива Славиша Јокановић каже да је поносан на то што је његов тим довео најбоље тимове и играче Европе у Израел. 

Фудбал 26.08.2015 | 13:20
Јокан поносан на Макаби и улазак у ЛШ!

Јокановић је са Макабијем избацио Базел и пласирао се у групну фазу Лиге шампиона.

“Чека нас сјајна јесен, покушаћемо још да се побољшамо пре групне фазе. Срећан сам због својих играча, своје породице, као и због навијача. Сада смо део историје“, рекао је Јокановић.

“Ово је важан дан за израелски фудбал – верујем у наш тимски дух, а наши навијачи чине нас још јачим и храбријим“, додао је српски тренер.

Тренер Базела Урс Фишер каже да његов тим није имао довољно среће и додаје:

“Нисмо нашли рецепт за Макаби. Захави нас је сâм победио у обе утакмице, а и добро су се бранили у обе утакмице. Много нас боли овај пораз, мислим да нисмо били довољно мудри. Желим Макабију сву срећу у Лиги шампиона“.

Израелски Макаби вратио се у Лигу шампиона после 11 година одсуства, а апсолутни јунак Блумфилда је Еран Захави.

Иако није класични нападач, Захави је са осам голова предводио Макаби преко Хибернијанса, Викторије Плзењ и Базела до елите.

Двадесетосмогодишњи фудбалер је статус хероја посебно заслужио погоцима против Викторије у Тел Авиву и Базела на Сент Јакобсу.

Са два гола преокренуо је предност Чеха на Блумфилду, што је било кључну у тријумфу Макабија над ривалом из Плзења у двомечу, а онда је у 96. минуту донео изједначење у Базелу, које је његовом тиму омогућило да код куће одлучује о својој судбини.

Швајцарци су опет повели против тима Славише Јокановића, али је Захави и овај пут постао јунак, донео је изједначење које је вратило његов тиму у елиту.

Генерални менаџер клуба Ђорди Кројф је Захавија назвао најбољим појачањем у историји Макабија, у који је стигао 2013. из Палерма.

"Он је играч који једним потезом решава утакмицу. Он је лидер, а за разлику од других играча нови и бољи уговор су га натерали да игра још боље", рекао је Кројф.

Захави је на 105 утакмица за Макаби постигао 78 голова, а нема сумње да ће и у ЛШ бити главни адут тима из Тел Авива, јер је пре пет година постигао три гола у групној фази такмичења у дресу градског ривала Хапоела.

"Он је најбољи израелски фудбалер икад. Наставио је тамо где је завршио прошлу сезону, у фантастичној је форми, знао сам да ће се Базел концентрисати на њега, али је опет успео", рекао је о Захавијевом подвигу Јокановић.

Посебно је импресионирао "маказицама" против Олимпика из Лиона, гол који су израелски медији често пуштали протекле седмице.

"Да би ушао у Лигу шампиона мораш да се намучиш. Чак и на Блумфилду смо имали тешке тренутке, али ако желиш да играш на главној сцени европског фудбала мораш да прођеш кроз то", рекао је Захави.

Жреб групне фазе Лиге шампиона на програму је у четвртак од 17:45 часова у Монаку.

Коментари / 0

Оставите коментар