Jokan ponosan na Makabi i ulazak u LŠ!

Trener Makabija iz Tel Aviva Slaviša Jokanović kaže da je ponosan na to što je njegov tim doveo najbolje timove i igrače Evrope u Izrael. 

Fudbal 26.08.2015 | 13:20
Jokan ponosan na Makabi i ulazak u LŠ!

Jokanović je sa Makabijem izbacio Bazel i plasirao se u grupnu fazu Lige šampiona.

“Čeka nas sjajna jesen, pokušaćemo još da se poboljšamo pre grupne faze. Srećan sam zbog svojih igrača, svoje porodice, kao i zbog navijača. Sada smo deo istorije“, rekao je Jokanović.

“Ovo je važan dan za izraelski fudbal – verujem u naš timski duh, a naši navijači čine nas još jačim i hrabrijim“, dodao je srpski trener.

Trener Bazela Urs Fišer kaže da njegov tim nije imao dovoljno sreće i dodaje:

“Nismo našli recept za Makabi. Zahavi nas je sâm pobedio u obe utakmice, a i dobro su se branili u obe utakmice. Mnogo nas boli ovaj poraz, mislim da nismo bili dovoljno mudri. Želim Makabiju svu sreću u Ligi šampiona“.

Izraelski Makabi vratio se u Ligu šampiona posle 11 godina odsustva, a apsolutni junak Blumfilda je Eran Zahavi.

Iako nije klasični napadač, Zahavi je sa osam golova predvodio Makabi preko Hibernijansa, Viktorije Plzenj i Bazela do elite.

Dvadesetosmogodišnji fudbaler je status heroja posebno zaslužio pogocima protiv Viktorije u Tel Avivu i Bazela na Sent Jakobsu.

Sa dva gola preokrenuo je prednost Čeha na Blumfildu, što je bilo ključnu u trijumfu Makabija nad rivalom iz Plzenja u dvomeču, a onda je u 96. minutu doneo izjednačenje u Bazelu, koje je njegovom timu omogućilo da kod kuće odlučuje o svojoj sudbini.

Švajcarci su opet poveli protiv tima Slaviše Jokanovića, ali je Zahavi i ovaj put postao junak, doneo je izjednačenje koje je vratilo njegov timu u elitu.

Generalni menadžer kluba Đordi Krojf je Zahavija nazvao najboljim pojačanjem u istoriji Makabija, u koji je stigao 2013. iz Palerma.

"On je igrač koji jednim potezom rešava utakmicu. On je lider, a za razliku od drugih igrača novi i bolji ugovor su ga naterali da igra još bolje", rekao je Krojf.

Zahavi je na 105 utakmica za Makabi postigao 78 golova, a nema sumnje da će i u LŠ biti glavni adut tima iz Tel Aviva, jer je pre pet godina postigao tri gola u grupnoj fazi takmičenja u dresu gradskog rivala Hapoela.

"On je najbolji izraelski fudbaler ikad. Nastavio je tamo gde je završio prošlu sezonu, u fantastičnoj je formi, znao sam da će se Bazel koncentrisati na njega, ali je opet uspeo", rekao je o Zahavijevom podvigu Jokanović.

Posebno je impresionirao "makazicama" protiv Olimpika iz Liona, gol koji su izraelski mediji često puštali protekle sedmice.

"Da bi ušao u Ligu šampiona moraš da se namučiš. Čak i na Blumfildu smo imali teške trenutke, ali ako želiš da igraš na glavnoj sceni evropskog fudbala moraš da prođeš kroz to", rekao je Zahavi.

Žreb grupne faze Lige šampiona na programu je u četvrtak od 17:45 časova u Monaku.

Komentari / 0

Ostavite komentar