Шпанија за историју – пет клубова у ЛШ!

Шпански клубови исписали су нове странице историје, пошто ће пет клубова из те земље учествовати у Лиги шампиона ове сезоне.

Фудбал 27.08.2015 | 12:00
Шпанија за историју – пет клубова у ЛШ!

До сада је важило ограничење по којем свака земља може да има највише четири клуба, али услови да Шпанија буде први изузетак појавили су се када је Барселона освојила Лигу шампиона, а Севиља Лигу Европе.

Барселона је прошле сезоне уз титулу шампиона Европе покорила и Шпанију, а поред ње директно место у Лиги шампиона кроз Примеру изборили су и Реал и Атлетико. Севиља је сезону завршила на петом месту, па је Валенсија захваљујући тријумфу Андалужана у другом по рангу европском клупском такмичењу завршила у квалификацијама.

Треба напоменути и да је УЕФА од ове сезоне променила правила, па шампион Лиге Европе, без обзира на резултате у домаћим првенствима иде директно у Лигу шампиона.

‘Слепи мишеви’ су одлично искористили прилику и у двомечу елиминисали Монако у борби за елитно такмичење укупним резултатом 4:3. На “Местаљи” је било 3:1 за Валенсију, а у реваншу 2:1 за Монако, што је шпанском фудбалу донело историју.

Жреб за групну фазу елитног такмичења биће обављен у четвртак у 17.45.

Коментари / 0

Оставите коментар