Митови у које се вјерује у Сјеверној Кореји

Један од наводних митова јесте и тај да су грађани Северне Кореје убеђени да Американци живе у беди и да су приморани да једу снег. Сазнајте и остале.

Занимљивости 26.08.2015 | 11:30
Митови у које се вјерује у Сјеверној Кореји

Готово свакодневно у медијима широм света помиње се Северна Кореја као и њен лидер Ким Џонг Ун. Углавном, медији са Запада оцрњују вођу те земље у Азији.

Такав је случај и са видео-клипом који је постављен на Јутјубу, а у којем се наводи пет ствари у које грађани Северне Кореје слепо верују.

Ту је прича о томе да је хамбургер заправио измислио Ким Џонг Ил отац Ким Џонг Уна. Такође, ту је и прича о томе како актуелни лидер Северне Кореје никад не обавља велику нужду. (Ако сте гледали филм “Интервју” знате о чему се ради).

Поред тога на листи је и причица о томе како су Американци представљени у Северној Кореји. Наводно, тамошња телевизија шири пропаганду како грађани САД-а живе у беди и чак су принуђени да једу снег!

Такође, ту је кратка прича о томе да грађани Северне Кореје мисле да њихов јужни сусед, Јужна Кореја држи наоружане војнике дуж целе границе и убија сваког ко покуша да пређе исту. Ипак, истина је другачија, односно војска Северне Кореје стреља сваког ко покуша да пређе границу.

Да је ова листа направљена “у кухињи” која не мирише Северну Кореју, показује и редни број пет где се преноси мит да је Ким Џонг Ил рођен на Паекдуу, највишој планини у Северној Кореји.

Извор: Телеграф

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Мд

26.08.2015 10:25

Овај Ким би био добар у влади РС,добро лазе и измисља он је као Петар Дјокиц који је пронасао петрол у Посавини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

27.08.2015 06:41

Петар је Број 1.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кореја

27.08.2015 20:30

Благо њима кад нису бомбардовани црном хроником свакодневно као ми, упалис цомп црне вијести, тв ајме јос горе, радио станицу бре ста је ово, изадјес на улицу ет сад це кијамет ба итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

28.08.2015 12:00

Не сумњам да постоји пропаганда унутар Сјеверне Кореје али пропаганда против њих је пуно веца. Наиме неки дан су на руској телевизији били приказани људи за које је запад тврдио да их је велики Водја побио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

циа

01.09.2015 07:06

Тако је исто било са Садамом и ослобидише народ од Садама данас се зиви 10 пута горе у Ираку него под самим Хусеином.

ОДГОВОРИТЕ