Mitovi u koje se vjeruje u Sjevernoj Koreji

Jedan od navodnih mitova jeste i taj da su građani Severne Koreje ubeđeni da Amerikanci žive u bedi i da su primorani da jedu sneg. Saznajte i ostale.

Zanimljivosti 26.08.2015 | 11:30
Mitovi u koje se vjeruje u Sjevernoj Koreji

Gotovo svakodnevno u medijima širom sveta pominje se Severna Koreja kao i njen lider Kim Džong Un. Uglavnom, mediji sa Zapada ocrnjuju vođu te zemlje u Aziji.

Takav je slučaj i sa video-klipom koji je postavljen na Jutjubu, a u kojem se navodi pet stvari u koje građani Severne Koreje slepo veruju.

Tu je priča o tome da je hamburger zapravio izmislio Kim Džong Il otac Kim Džong Una. Takođe, tu je i priča o tome kako aktuelni lider Severne Koreje nikad ne obavlja veliku nuždu. (Ako ste gledali film “Intervju” znate o čemu se radi).

Pored toga na listi je i pričica o tome kako su Amerikanci predstavljeni u Severnoj Koreji. Navodno, tamošnja televizija širi propagandu kako građani SAD-a žive u bedi i čak su prinuđeni da jedu sneg!

Takođe, tu je kratka priča o tome da građani Severne Koreje misle da njihov južni sused, Južna Koreja drži naoružane vojnike duž cele granice i ubija svakog ko pokuša da pređe istu. Ipak, istina je drugačija, odnosno vojska Severne Koreje strelja svakog ko pokuša da pređe granicu.

Da je ova lista napravljena “u kuhinji” koja ne miriše Severnu Koreju, pokazuje i redni broj pet gde se prenosi mit da je Kim Džong Il rođen na Paekduu, najvišoj planini u Severnoj Koreji.

Izvor: Telegraf

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Md

26.08.2015 10:25

Ovaj Kim bi bio dobar u vladi RS,dobro laze i izmislja on je kao Petar Djokic koji je pronasao petrol u Posavini.

ODGOVORITE
Name

hercegovac

27.08.2015 06:41

Petar je Broj 1.

ODGOVORITE
Name

koreja

27.08.2015 20:30

Blago njima kad nisu bombardovani crnom hronikom svakodnevno kao mi, upalis comp crne vijesti, tv ajme jos gore, radio stanicu bre sta je ovo, izadjes na ulicu et sad ce kijamet ba itd.

ODGOVORITE
Name

Osvit

28.08.2015 12:00

Ne sumnjam da postoji propaganda unutar Sjeverne Koreje ali propaganda protiv njih je puno veca. Naime neki dan su na ruskoj televiziji bili prikazani ljudi za koje je zapad tvrdio da ih je veliki Vodja pobio.

ODGOVORITE
Name

cia

01.09.2015 07:06

Tako je isto bilo sa Sadamom i oslobidiše narod od Sadama danas se zivi 10 puta gore u Iraku nego pod samim Huseinom.

ODGOVORITE