Рађен два пута био позитиван на кокаин

Међународна федерација пливачких спортова у образложењу четворогодишње суспензије Николи Рађену објавила је да је он два пута био позитиван на кокаин.

Србија 26.08.2015 | 08:14
Рађен два пута био позитиван на кокаин

Рађену је у понедељак изречена четворогодишња суспензија из ватерпола, пошто је пао на допинг тесту после утакмице између Шпаније и Србије.

Тај дуел одигран је 17. фебруара, а према извештају владајућег тела светског ватерпола, српски ватерполиста је био позитиван на кокаин и током теста који је обављен 15. априла.

Рађен је почетком маја провизорно суспендован када су објављени резултати теста, а коначна одлука донета је два и по месеца касније и српски ватерполиста има рок од 21 дана да поднесе жалбу.

„Комисија је узела у обзир да је спортиста предузео кораке да јавно призна свој антидопинг прекршај и изгледа да је вољан да свој случај искористи да би млади и други спортисти научили нешто из тога. Комисија за допинг ФИНА може само да охрабри спортисту да на сваки могући начин информише младе и искусне спортисте о предностима чистог спорта и здравим и одговорним навикама да би избегли кршење антидопинг правила. Међутим, то Комисији не даје могућност смањења казне која следи по правилима, пошто у прописима јасно стоји у каквим околностима то може да буде учињено”, пише у саопштењу ФИНА.

Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Боле

26.08.2015 06:30

Ма дрога је то, зло велико.

ОДГОВОРИТЕ