Rađen dva puta bio pozitivan na kokain

Međunarodna federacija plivačkih sportova u obrazloženju četvorogodišnje suspenzije Nikoli Rađenu objavila je da je on dva puta bio pozitivan na kokain.

Srbija 26.08.2015 | 08:14
Rađen dva puta bio pozitivan na kokain

Rađenu je u ponedeljak izrečena četvorogodišnja suspenzija iz vaterpola, pošto je pao na doping testu posle utakmice između Španije i Srbije.

Taj duel odigran je 17. februara, a prema izveštaju vladajućeg tela svetskog vaterpola, srpski vaterpolista je bio pozitivan na kokain i tokom testa koji je obavljen 15. aprila.

Rađen je početkom maja provizorno suspendovan kada su objavljeni rezultati testa, a konačna odluka doneta je dva i po meseca kasnije i srpski vaterpolista ima rok od 21 dana da podnese žalbu.

„Komisija je uzela u obzir da je sportista preduzeo korake da javno prizna svoj antidoping prekršaj i izgleda da je voljan da svoj slučaj iskoristi da bi mladi i drugi sportisti naučili nešto iz toga. Komisija za doping FINA može samo da ohrabri sportistu da na svaki mogući način informiše mlade i iskusne sportiste o prednostima čistog sporta i zdravim i odgovornim navikama da bi izbegli kršenje antidoping pravila. Međutim, to Komisiji ne daje mogućnost smanjenja kazne koja sledi po pravilima, pošto u propisima jasno stoji u kakvim okolnostima to može da bude učinjeno”, piše u saopštenju FINA.

Blic

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bole

26.08.2015 06:30

Ma droga je to, zlo veliko.

ODGOVORITE