Потврђена оптужница против Марине Пендеш

Суд БиХ потврдио је оптужницу против министра одбране БиХ Марине Пендеш, која је терети за несавјестан рад у служби и кривотворење службене исправе, потврђено је Срни из Тужилаштва БиХ.

Босна и Херцеговина 25.08.2015 | 20:15
Потврђена оптужница против Марине Пендеш

Пендешева се терети да је у својству службеног лица и именованог званичника у институцијама извршне власти, вршећи дужност замјеника министра обране БиХ, омогућила да се савјетнику у њеном кабинету Иви Мири Јовићу исплаћују плате и накнаде, иако није редовно долазио на посао и био присутан на радном мјесту.

У оптужници се наводи да је Пендешева издала налоге својој секретарици о вођењу наводног Јовићевог присуства на послу, док је провјерама утврђено да он није редовно долазио на посао, а да је остваривао плате и накнаде.

На тај начин, Јовићу је на име ангажмана у својству савјетника исплаћено 17.000 КМ, чиме је стекао незакониту имовинску корист, те за тај износ оштетио буџет БиХ.

Тужилаштво БиХ је у јулу подигло оптужницу против Пендешеве, која је са доказним материјалом прослијеђена Суду на потврђивање. Оптужница је враћена Тужилаштву на дораду због одређених "техничких детаља".

Потврђена оптужница садржи исту квалификацију и нема измјена у њеном садржају, речено је Срни у Тужилаштву БиХ.

Извор: Прес РС

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Сноуден

25.08.2015 19:46

Коначно нека су почеле крупне рибе!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

праведник

25.08.2015 20:46

Није крупна риба, ако државу опали са 17.000 КМ! То је ситница у односу на китове, који нашем мору јада и чемера наносе милионске штете... Али нема везе, ја бих њу по казни у мировну мисију на 17 година:-)