Нове пријетње за Б92 и Верана Матића

Правни тим Радидифузног предузећа Б92 поднео је две кривичне пријаве против више непознатих особа због тога што су претили запосленим у том предузећу батинама до смрти, саопштено је данас из тог предузећа.

Србија 25.08.2015 | 14:48
Нове пријетње за Б92 и Верана Матића

Претње су упућене колективу Б92, док је у једној од претећих порука изричито апострофиран Веран Матић, уредник информативног програма Б92, наведено је у саопштењу.

Њему је упућена директна претња смрћу речима: "Морамо Верану на главу... насред Теразија".

"Ово није усамљени случај у којем су се запослени у Б92 сусретали са оваквим претњама. Пре само неколико месеци, у априлу ове године, правни тим Б92 поднео је кривичну пријаву против НН лица због угрожавања сигурности Матића. Претећу поруку је потписао Немања Ристић који се након тога оглашавао и путем медија говорећи о томе да је су осим Матића, сличне поруке добили Загорка Доловац, Мајкл Кирби и други", истиче се у саопштењу.

Против Риситића покренут је кривични поступак због угрожавања сигурности лица која су примила поруке.

Риситић је тренутно у притвору, а на сутрашњем претресу ће тужилаштво, одбрана и оптужени изнети своје завршне речи.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Да

25.08.2015 13:42

И треба вас линцовати јер сте сљам, брукате српски народ, глумите неко постење, лицно мислим да вас треба угасити дозивотно. Засто? Сваке демонстрације носите у свијет - Зато! Мислите да у другим дрзавама тога нема. Је ли Америка, Русија, Кина итд? Па несто слабо видим да преносе, само сте ви у праву, јадници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гиле

25.08.2015 14:16

Ти си шљам, јер не препознајеш где је корупција!

Name

Брко

25.08.2015 21:10

Види ти дебила, они се питају као због цега те пријетње.