Nove prijetnje za B92 i Verana Matića

Pravni tim Radidifuznog preduzeća B92 podneo je dve krivične prijave protiv više nepoznatih osoba zbog toga što su pretili zaposlenim u tom preduzeću batinama do smrti, saopšteno je danas iz tog preduzeća.

Srbija 25.08.2015 | 14:48
Nove prijetnje za B92 i Verana Matića

Pretnje su upućene kolektivu B92, dok je u jednoj od pretećih poruka izričito apostrofiran Veran Matić, urednik informativnog programa B92, navedeno je u saopštenju.

Njemu je upućena direktna pretnja smrću rečima: "Moramo Veranu na glavu... nasred Terazija".

"Ovo nije usamljeni slučaj u kojem su se zaposleni u B92 susretali sa ovakvim pretnjama. Pre samo nekoliko meseci, u aprilu ove godine, pravni tim B92 podneo je krivičnu prijavu protiv NN lica zbog ugrožavanja sigurnosti Matića. Preteću poruku je potpisao Nemanja Ristić koji se nakon toga oglašavao i putem medija govoreći o tome da je su osim Matića, slične poruke dobili Zagorka Dolovac, Majkl Kirbi i drugi", ističe se u saopštenju.

Protiv Risitića pokrenut je krivični postupak zbog ugrožavanja sigurnosti lica koja su primila poruke.

Risitić je trenutno u pritvoru, a na sutrašnjem pretresu će tužilaštvo, odbrana i optuženi izneti svoje završne reči.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Da

25.08.2015 13:42

I treba vas lincovati jer ste sljam, brukate srpski narod, glumite neko postenje, licno mislim da vas treba ugasiti dozivotno. Zasto? Svake demonstracije nosite u svijet - Zato! Mislite da u drugim drzavama toga nema. Je li Amerika, Rusija, Kina itd? Pa nesto slabo vidim da prenose, samo ste vi u pravu, jadnici.

ODGOVORITE
Name

gile

25.08.2015 14:16

Ti si šljam, jer ne prepoznaješ gde je korupcija!

Name

Brko

25.08.2015 21:10

Vidi ti debila, oni se pitaju kao zbog cega te prijetnje.