Извисила за Тајланд, преварена за новац!

Уместо да се одмара на Тајланду, Врбашанка Мирјана Бајац безуспешно покушава да врати 1.459 евра, колико је пре скоро годину дана уплатила за путовање на најатрактивнију туристичку дестинацију у Азији.

Србија 25.08.2015 | 17:43
Извисила за Тајланд, преварена за новац!

Новац је завршио у рукама власнице и директорке агенције "Планет турс" у Врбасу Иванке Јовановић, против које је Основно јавно тужилаштво подигло кривичну пријаву. Иако путовање није реализовано, Мирјана није добила своје уплаћене паре, а Јовановићева тврди да није дужна да клијенткињи врати плаћену аконтацију!

Према новодима тужилаштва, власница "Планет турса" је новац од оштећене Мирјане Бајац потрошила за сопствене потребе, при чему је била свесна да је њено дело забрањено. Заменица јавног тужиоца Јасмина Ђуровић записала је да новац узет од клијенткиње, Јовановићева није пребацила на рачун свог привредног друштва нити агенције која би реализовала путовање, па је "искоришћавањем свог положаја прибавила себи противправну корист у износу од 165.548 динара".

- Раније сам путовала уз њено посредовање и била је врло коректна. Знала је да сам заинтересована за путовање на Тајланд, па ми је саопштила да постоји повољан аранжман преко једне београдске агенције, по цени од 999 евра са додатних 360 евра за аеродромске таксе. Позвала ме је да одмах дођем и донесем новац. Била ми је сумњива та журба, јер је била субота по подне, кад не ради ниједна банка, а било је мало времена и да новац, који је претходно у мењачници претворила у 165.548 динара, уплати до 14 сати на пошти - прича Мирјана.

Њено подозрење, како каже, појачано је кад је после неколико дана код власнице "Планет турса" навратила на кафу.

- Стално је помињала паре и питала да ли знам неког ко одобрава зајам уз камату. Схватила сам да је у финансијским невољама. Позвала сам агенцију, где ми је речено да нисам на списку путника за Тајланд. Истог трена сам отишла у "Планет турс" и упитала власницу да ли је уплатила новац. Ћутала је, а кад сам трећи пут подвикнула, одговорила је да није. Преклињала ме је да је не пријавим, јер треба да подигне кредит, па ће ми вратити паре - каже Мирјана.

Власница "Планет турса" истиче да има другачију причу.

- На Тајланд је са Мирјаном требало да путује још једна особа, која је инсистирала да се уплаћене паре за резервацију врате, али то је немогуће. Њих двоје се нису усагласили, а Мирјана је одбила да доплати разлику. Не знам да се свађам и препирем, па сам у тужилаштву рекла да потврђујем све што је клијенткиња изјавила. После сам видела шта сам урадила, па сам ангажовала адвоката да ме заштити у овом случају - рекла је Јовановићева.

ТУЖИЛАШТВО ОДЛАЖЕ ГОЊЕЊЕ

Тужилаштво је наложило власници "Планет турса" да врати новац оштећеној клијенткињи, али је два пута одложило кривично гоњење, уз напомену да ће против осумњичене, "ако прихваћену обавезу не изврши у остављеном року, бити настављен даљи поступак". Први рок је био до 1. маја, а други је истекао 4. јуна ове године. Мирјана каже да јој наредбе тужилаштва, "које су без јасних санкција", не пружају гаранцију да ће добити своје евре, уплаћене 4. октобра прошле године, па је захтев за реаговање упутила републичкој туристичкој инспекцији.

Извор: Вечерње новост

Коментари / 0

Оставите коментар