ЛШ: Милинковић пред Партизанов меч године најављује...

Напашћемо БАТЕ, желимо црно-белу ноћ! Уочи реванш меча плеј-офа за Лигу шампиона, у среду од 20.45 против белоруског БАТЕ Борисова који је у првој утакмици тријумфовао са 1:0, тренер фудбалера Партизана Зоран Милинковић најавио је офанзивно издање црно-белих.

Фудбал 25.08.2015 | 16:00
ЛШ: Милинковић пред Партизанов меч године најављује...

"Неспорна је жеља код свих нас, и код стручног штаба и код фудбалера, да направимо тај корак и савладамо препреку која је преостала. Немамо кадровских проблема, осим изостанка Јевтовића (искључен у првом мечу), рачунам на све преостале играче. Још нам је свежа утакмица са Стеауом, тај осећај носимо у срцу и желимо да поновимо тај меч", рекао је Милинковић, подсетивши тако на недавни тријумф црно-белих од 4:2 против румунског представника за пролазак у плеј-оф.

Он је истакао да поштује екипу БАТЕ-а.

"То је озбиљна екипа, са много искуство. Малтене стални члан Лиге шампиона. Ми ћемо покушати да са великом енергијом и жељом све оставимо на терену и приредимо црно-бело вече радост навијачима. Учинићемо све да дођемо до пролаза. Није битно како, само да мушему (Лиге шампиона) вратимо у Београд", рекао је Милинковић и додао:

"БАТЕ је имао цело једно полувреме играча више у нашем првом сусрету, а као тренер знам колика је то предност. Али, ни тада нису мењали стил, играли су упорно, организовано и дисциплиновано. Процентуално су јачи доласком Хлеба. Иако он није у зениту, поседује велико искуство и одличан осећај за асистенције. Ми ћемо одиграти нападачки, тражићемо гол кроз игру, али ћемо покушати да контролишемо наш тим, да не бисмо улазили у проблеме. Свесни смо да свака грешка доноси предност ривалу, на нама је да покажемо умеће", рекао је стратег Партизана, не желећи да открива детаље око измена у саству, да не би олакашо посао супарнику.

Он је додао да се не би бунио ни да, као претходни пут, против Андерлехта 2010, Партизан уђе у елитно друштво - са "беле тачке":

"Волео бих да прођемо сигурним резултатом, а не бих се бунио ни да то буде кроз једанаестерце. Само да прескочимо овај корак и прођемо даље", рекао је Милинковић.

Дарко Брашанац се сложио са тренером, истичући да би "сигурно шутирао пенал" ако до те "лутрије" дође.

"Задовољан сам што је коначно дошла на ред и та утакмица. Биће то тежак задатак, али ми смо 100% спремни да остваримо резултат који нам одговора. Сан нам је да уђемо у Лигу шампиона пред нашим навијачима. Вечи притисак смо имали пред меч са Стеауом него сад, јер смо већ обезбедили једно европско такмичење. Али, очекујемо велику подршку, навијачи ће нам дати ветар у леђа и то ће свакако бити 'плус' у предстојећем мечу. Жељно га ишчекујемо", рекао је Брашанац, додајући да, у одсуству Јевтовића, неће имати никакав проблем да одигра на било којој позицији у везном реду.

Коментари / 0

Оставите коментар