LŠ: Milinković pred Partizanov meč godine najavljuje...

Napašćemo BATE, želimo crno-belu noć! Uoči revanš meča plej-ofa za Ligu šampiona, u sredu od 20.45 protiv beloruskog BATE Borisova koji je u prvoj utakmici trijumfovao sa 1:0, trener fudbalera Partizana Zoran Milinković najavio je ofanzivno izdanje crno-belih.

Fudbal 25.08.2015 | 16:00
LŠ: Milinković pred Partizanov meč godine najavljuje...

"Nesporna je želja kod svih nas, i kod stručnog štaba i kod fudbalera, da napravimo taj korak i savladamo prepreku koja je preostala. Nemamo kadrovskih problema, osim izostanka Jevtovića (isključen u prvom meču), računam na sve preostale igrače. Još nam je sveža utakmica sa Steauom, taj osećaj nosimo u srcu i želimo da ponovimo taj meč", rekao je Milinković, podsetivši tako na nedavni trijumf crno-belih od 4:2 protiv rumunskog predstavnika za prolazak u plej-of.

On je istakao da poštuje ekipu BATE-a.

"To je ozbiljna ekipa, sa mnogo iskustvo. Maltene stalni član Lige šampiona. Mi ćemo pokušati da sa velikom energijom i željom sve ostavimo na terenu i priredimo crno-belo veče radost navijačima. Učinićemo sve da dođemo do prolaza. Nije bitno kako, samo da mušemu (Lige šampiona) vratimo u Beograd", rekao je Milinković i dodao:

"BATE je imao celo jedno poluvreme igrača više u našem prvom susretu, a kao trener znam kolika je to prednost. Ali, ni tada nisu menjali stil, igrali su uporno, organizovano i disciplinovano. Procentualno su jači dolaskom Hleba. Iako on nije u zenitu, poseduje veliko iskustvo i odličan osećaj za asistencije. Mi ćemo odigrati napadački, tražićemo gol kroz igru, ali ćemo pokušati da kontrolišemo naš tim, da ne bismo ulazili u probleme. Svesni smo da svaka greška donosi prednost rivalu, na nama je da pokažemo umeće", rekao je strateg Partizana, ne želeći da otkriva detalje oko izmena u sastvu, da ne bi olakašo posao suparniku.

On je dodao da se ne bi bunio ni da, kao prethodni put, protiv Anderlehta 2010, Partizan uđe u elitno društvo - sa "bele tačke":

"Voleo bih da prođemo sigurnim rezultatom, a ne bih se bunio ni da to bude kroz jedanaesterce. Samo da preskočimo ovaj korak i prođemo dalje", rekao je Milinković.

Darko Brašanac se složio sa trenerom, ističući da bi "sigurno šutirao penal" ako do te "lutrije" dođe.

"Zadovoljan sam što je konačno došla na red i ta utakmica. Biće to težak zadatak, ali mi smo 100% spremni da ostvarimo rezultat koji nam odgovora. San nam je da uđemo u Ligu šampiona pred našim navijačima. Veči pritisak smo imali pred meč sa Steauom nego sad, jer smo već obezbedili jedno evropsko takmičenje. Ali, očekujemo veliku podršku, navijači će nam dati vetar u leđa i to će svakako biti 'plus' u predstojećem meču. Željno ga iščekujemo", rekao je Brašanac, dodajući da, u odsustvu Jevtovića, neće imati nikakav problem da odigra na bilo kojoj poziciji u veznom redu.

Komentari / 0

Ostavite komentar