Звезда нашла плеја са НБА искуством?!

Након вести да је Рајан Томпсон потписао за црвено-беле, појавила се информација да је шампион Србије близу да реши и питање плејмејкера.

Кошарка 26.08.2015 | 14:20
Звезда нашла плеја са НБА искуством?!

Софоклис Скорцанитис на центру, Рајан Томпсон на крилу и – Гал Мекел на плеју?

Треће инострано појачање шампиона Србије, Црвене звезде, могао би да буде израелски плејмејкер Мекел, играч скромног НБА искуства, који је прошлу сезону сасвим солидно одиграо у Нињжем Новгороду, пишу "Вечерње новости" и додају да би одговор ускоро могао да стигне на Мали Калемегдан.

Мекел, рођен 1988. године и висок 191 центиметар, забележио је шест наступа у Евролиги прошле сезоне с просеком од 20 минута на терену и учинком од 11,7 поена и 4,7 асистенција. "Пре тога је наступао за Њу Орлеанс, али само симболично - четири утакмице у којима је играо 10,8 минута. Дуже се задржао у Даласу, у сезони 2013/2014. био је 31 пут у протоколу (2,4 поена и две асистенције за 9,4 минута на терену), али је његову перспективу у Мевсима пресекла повреда менискуса", наводи лист.

Мекел је, после Омрија Каспија, тек други Израелац који се домогао НБА лиге, а каријеру је почео у Хапоелу из Тел Авива, два пута био је у погону Макабија, двоструки је МВП израелске лиге из сезона 2010/11 и 2012/13, а наступао је и за Макаби Хаифу, односно Бенетон из Тревиза.

У лепо попуњеном кошаркашком ЦВ-у има и две године студирања на Вичита Стејту.

Менаџмент Црвене звезде током претходне сезоне размишљао је и да задржи звезду тима, Маркуса Вилијамса, који је имао једногодишњи уговор, али који је пред крај сарадње разочарао све у клубу када је "пао" због коришћења марихуане. Од тог тренутка, на Малом Калемегдану почела је интензивна потрага за плејмејкером, који ће уз Стефана Јовића организовати игру црвено-белих у АБА лиги, Евролиги, Купу Радивоја Кораћа и потом Суперлиги.

Коментари / 0

Оставите коментар