Zvezda našla pleja sa NBA iskustvom?!

Nakon vesti da je Rajan Tompson potpisao za crveno-bele, pojavila se informacija da je šampion Srbije blizu da reši i pitanje plejmejkera.

Košarka 26.08.2015 | 14:20
Zvezda našla pleja sa NBA iskustvom?!

Sofoklis Skorcanitis na centru, Rajan Tompson na krilu i – Gal Mekel na pleju?

Treće inostrano pojačanje šampiona Srbije, Crvene zvezde, mogao bi da bude izraelski plejmejker Mekel, igrač skromnog NBA iskustva, koji je prošlu sezonu sasvim solidno odigrao u Ninjžem Novgorodu, pišu "Večernje novosti" i dodaju da bi odgovor uskoro mogao da stigne na Mali Kalemegdan.

Mekel, rođen 1988. godine i visok 191 centimetar, zabeležio je šest nastupa u Evroligi prošle sezone s prosekom od 20 minuta na terenu i učinkom od 11,7 poena i 4,7 asistencija. "Pre toga je nastupao za Nju Orleans, ali samo simbolično - četiri utakmice u kojima je igrao 10,8 minuta. Duže se zadržao u Dalasu, u sezoni 2013/2014. bio je 31 put u protokolu (2,4 poena i dve asistencije za 9,4 minuta na terenu), ali je njegovu perspektivu u Mevsima presekla povreda meniskusa", navodi list.

Mekel je, posle Omrija Kaspija, tek drugi Izraelac koji se domogao NBA lige, a karijeru je počeo u Hapoelu iz Tel Aviva, dva puta bio je u pogonu Makabija, dvostruki je MVP izraelske lige iz sezona 2010/11 i 2012/13, a nastupao je i za Makabi Haifu, odnosno Beneton iz Treviza.

U lepo popunjenom košarkaškom CV-u ima i dve godine studiranja na Vičita Stejtu.

Menadžment Crvene zvezde tokom prethodne sezone razmišljao je i da zadrži zvezdu tima, Markusa Vilijamsa, koji je imao jednogodišnji ugovor, ali koji je pred kraj saradnje razočarao sve u klubu kada je "pao" zbog korišćenja marihuane. Od tog trenutka, na Malom Kalemegdanu počela je intenzivna potraga za plejmejkerom, koji će uz Stefana Jovića organizovati igru crveno-belih u ABA ligi, Evroligi, Kupu Radivoja Koraća i potom Superligi.

Komentari / 0

Ostavite komentar