Нови ''Србин'' у Турској - Марко Марин у Турској!

Озил послао Марина у Трабзон! Некадашњи репрезентативац Немачке сели се у Турску за 2.500.000 евра.

Фудбал 26.08.2015 | 22:45
Нови ''Србин'' у Турској - Марко Марин у Турској!

Некадашњи репрезентативац Немачке Марко Марин требало би током сутрашњег дана да комплетира селидбу у редове турског прволигаша Трабзона.

Тим из града на обали Црног Мора откупиће фудбалера Челсија за суму од 2.500.000 евра, а осим њега нови фудбалери овог тима врло ускоро постаће дефанзивац Нанта Папи Ђилобођи, као и штопер московског Динама Бразилац Даглас.

Ипак, обојица тешко да имају реноме и тежину као фудбалер родом из Републике Српске, кога је, занимљиво, на долазак у турску Суперлигу наговорио Месут Озил, фудбалер Арсенала и некадашњи Маринов саиграч из редова Вердера.

Управо Озил, који никада није наступао у Турској, објаснио му је да би за његову каријеру било добро да проба испочетка у јакој лиги као што тамошња, посебно од како су током лета тамо отишле и звезде светског фудбала као што су: Ван Перси, Подолски, Нани, Марио Гомез…

Марко Марин који је стигао у Челси у јулу 2012. из Вердера за 8.000.000 евра није се изборио у Лондону за статус стандардног фудбалера. Протеклих година одлазио је на позајмице у Севиљу, Фиорентину и Андерлехт, али се нигде није задржао дуже од позајмице.

Трабзон и његов тренер Шота Арвеладзе, са друге стране, желе да појачају тим, како би некако били конкурентни моћним истанбулским гигантима, а пре доласка Марка Марина у појачања је уложено око 10.000.000 евра за имена као што су: Ндоје (Хал), Каванда (Лацио), Мбија (Севиља)…

Коментари / 0

Оставите коментар