Novi ''Srbin'' u Turskoj - Marko Marin u Turskoj!

Ozil poslao Marina u Trabzon! Nekadašnji reprezentativac Nemačke seli se u Tursku za 2.500.000 evra.

Fudbal 26.08.2015 | 22:45
Novi ''Srbin'' u Turskoj - Marko Marin u Turskoj!

Nekadašnji reprezentativac Nemačke Marko Marin trebalo bi tokom sutrašnjeg dana da kompletira selidbu u redove turskog prvoligaša Trabzona.

Tim iz grada na obali Crnog Mora otkupiće fudbalera Čelsija za sumu od 2.500.000 evra, a osim njega novi fudbaleri ovog tima vrlo uskoro postaće defanzivac Nanta Papi Đilobođi, kao i štoper moskovskog Dinama Brazilac Daglas.

Ipak, obojica teško da imaju renome i težinu kao fudbaler rodom iz Republike Srpske, koga je, zanimljivo, na dolazak u tursku Superligu nagovorio Mesut Ozil, fudbaler Arsenala i nekadašnji Marinov saigrač iz redova Verdera.

Upravo Ozil, koji nikada nije nastupao u Turskoj, objasnio mu je da bi za njegovu karijeru bilo dobro da proba ispočetka u jakoj ligi kao što tamošnja, posebno od kako su tokom leta tamo otišle i zvezde svetskog fudbala kao što su: Van Persi, Podolski, Nani, Mario Gomez…

Marko Marin koji je stigao u Čelsi u julu 2012. iz Verdera za 8.000.000 evra nije se izborio u Londonu za status standardnog fudbalera. Proteklih godina odlazio je na pozajmice u Sevilju, Fiorentinu i Anderleht, ali se nigde nije zadržao duže od pozajmice.

Trabzon i njegov trener Šota Arveladze, sa druge strane, žele da pojačaju tim, kako bi nekako bili konkurentni moćnim istanbulskim gigantima, a pre dolaska Marka Marina u pojačanja je uloženo oko 10.000.000 evra za imena kao što su: Ndoje (Hal), Kavanda (Lacio), Mbija (Sevilja)…

Komentari / 0

Ostavite komentar