Крај Наполијеве ноћне море!

Хофенхајм довео чилеанску аждају за мале паре! Италијански тим једва утрапио бундеслигашу Едуарда Варгаса за 5.000.000 евра, а толико су се мучили да га доведу и платили га својевремено чак 13.500.000.

Фудбал 27.08.2015 | 08:30
Крај Наполијеве ноћне море!

Хофенхајм је и званично ангажовао Чилеанца Едуарда Варгаса (25) нову деветку, фудбалера са којим дефинитивно јуришају на Европу ове сезоне. Наполи је недавно прихватио 5.000.000 евра и проценте од следеће продаје, док је Варгас доласком у Бундеслигу најавио велике амбиције за ову сезону.

Доста клубова тражило је омаленог нападача овога лета, писало се и о повратку на Острво у редове Вест Хема (прошле сезоне играо је за КПР), па се и Виљареал спомињао као један од заинтересованих клубова, а можда би Чилеанац већ био члан Марсеља да његов некадашњи учитељ из националног тима Марсело Бијелса није дигао сидро пре неколико недеља.

Зато је Варгас, звезда успеха Чилеа на летошњем Копа Америка, комплетирао прелазак у Хофенхајм, где сви очекују да заблиста у тандему са Кевином Курањијем.
“Атмосфера у Немачкој је сјајна, али оно што мене више радује је прилика да покажем своју агресивност и нападачки стил у једној од најбољих лига на свету. Верујем да ћу успети да се развијем у тиму чија је филозофија игре слична као она у националном тиму Чилеа, где сам исказао највећи квалитет до сада”, поручио је Варгас.

Чилеанац је као што смо рекли стигао за 5.000.000 евра, па се може рећи да је Наполи изгубио добре паре на њему, јер га је у јануару 2012. купио од Универзидада де Чилеа за чак 13.500.000 евра. Тада се газда Де Лаурентис доста мучио да би г акупио и заиста је нејасно зашто су Мацари и Бенитез имали лоше мишљење о овом сасвим солидном играчу и слали га на позајмице.

Варгас је протеклих сезона ишао у Гремио, Валенсију и Квинс Парк Ренџерс, пре него што је овога лета на Копа Америка показао квалитет и привукао пажњу Хофенхајма, који је био најконкретнији.

Коментари / 0

Оставите коментар