Kraj Napolijeve noćne more!

Hofenhajm doveo čileansku aždaju za male pare! Italijanski tim jedva utrapio bundesligašu Eduarda Vargasa za 5.000.000 evra, a toliko su se mučili da ga dovedu i platili ga svojevremeno čak 13.500.000.

Fudbal 27.08.2015 | 08:30
Kraj Napolijeve noćne more!

Hofenhajm je i zvanično angažovao Čileanca Eduarda Vargasa (25) novu devetku, fudbalera sa kojim definitivno jurišaju na Evropu ove sezone. Napoli je nedavno prihvatio 5.000.000 evra i procente od sledeće prodaje, dok je Vargas dolaskom u Bundesligu najavio velike ambicije za ovu sezonu.

Dosta klubova tražilo je omalenog napadača ovoga leta, pisalo se i o povratku na Ostrvo u redove Vest Hema (prošle sezone igrao je za KPR), pa se i Viljareal spominjao kao jedan od zainteresovanih klubova, a možda bi Čileanac već bio član Marselja da njegov nekadašnji učitelj iz nacionalnog tima Marselo Bijelsa nije digao sidro pre nekoliko nedelja.

Zato je Vargas, zvezda uspeha Čilea na letošnjem Kopa Amerika, kompletirao prelazak u Hofenhajm, gde svi očekuju da zablista u tandemu sa Kevinom Kuranjijem.
“Atmosfera u Nemačkoj je sjajna, ali ono što mene više raduje je prilika da pokažem svoju agresivnost i napadački stil u jednoj od najboljih liga na svetu. Verujem da ću uspeti da se razvijem u timu čija je filozofija igre slična kao ona u nacionalnom timu Čilea, gde sam iskazao najveći kvalitet do sada”, poručio je Vargas.

Čileanac je kao što smo rekli stigao za 5.000.000 evra, pa se može reći da je Napoli izgubio dobre pare na njemu, jer ga je u januaru 2012. kupio od Univerzidada de Čilea za čak 13.500.000 evra. Tada se gazda De Laurentis dosta mučio da bi g akupio i zaista je nejasno zašto su Macari i Benitez imali loše mišljenje o ovom sasvim solidnom igraču i slali ga na pozajmice.

Vargas je proteklih sezona išao u Gremio, Valensiju i Kvins Park Rendžers, pre nego što je ovoga leta na Kopa Amerika pokazao kvalitet i privukao pažnju Hofenhajma, koji je bio najkonkretniji.

Komentari / 0

Ostavite komentar