Рома купи од ПСЖ-а, а ПСЖ од Реала!

Коначно - Рома довела левог бека од 18.000.000 евра, Коентрао стиже у ПСЖ! Напокон се завршила и ова трансфер сага! Лукас Дињ стиже у Рому, пошто су данас договорени сви детаљи трансфера о којем се причало и писало претходних недеља.

Фудбал 26.08.2015 | 11:20
Рома купи од ПСЖ-а, а ПСЖ од Реала!

Рома је коначно добила левог бека којег је тренер Руди Гарсија жарко желео. Цело лето је Вучица јурила за појачањем на левој страни одбране и на крају је успела да испуни жељу француског стручњака. Дињ стиже у Рим сутра, у 11.40 часова су му заказани лекарски прегледи после чега следи потписивање уговора.

Млади француски дефанзивац стиже на једногодишњу позајмицу која ће Римљане коштати 1.500.000 евра, а потом ће морати да додају још 16.500.000 евра ако буду желели да откупе Диња од Пари Сен Жермерна.

Управо је Руди Гарсија током тренерског мандата у Лилу лансирао Лукаса Диња у фудбалско сазвежђе као једног од најталентованијих левих бекова Европе. Дињ је тада био на мети многих великих европских клубова, чак је и Реал Мадрид био озбиљно загризао, али се у лето 2013. преселио у ПСЖ у трансферу тешком 15.000.000 евра.

Ипак, на Парку принчева није заблистао као што се то од њега очекивало. Делом и због неповерења тренера Лорана Блана који је више веровао у искусног Бразилца Максвела. Дињ је зато решио да овог лета по сваку цену напусти ПСЖ. Пре Роме се за њега интересовао и Ливерпул, али је Гарсија убедио некадашњег пулена да изабере селидбу у италијанску престоницу.

Преговори су били дуги и напорни, пошто је ПСЖ на почетку одбијао идеју о позајмици, а потом је ушао у проблем око замене за Диња на позицији левог бека. Одуговлачило се јер су Свеци чекали да пронађу адекватно појачање које ће заменити Диња. Помињали су се Гиљерме Сикеира из Атлетика, Левин Курзава из Монака, а на крају је решење испао португалски дефанзивац Фабио Коентрао из Реал Мадрида. Коентрао ће бити плаћен Реалу 15.000.000 евра, а у Паризу ће годишње зарађивати 3.000.00 европских новчаница.

Наставак приче би могао да буде и прелазак Гиљерема Сикеире из Атлетика у Бенфику која је цело лето чекала Коентраа, али је на крају остала без њега.

Коментари / 0

Оставите коментар