Roma kupi od PSŽ-a, a PSŽ od Reala!

Konačno - Roma dovela levog beka od 18.000.000 evra, Koentrao stiže u PSŽ! Napokon se završila i ova transfer saga! Lukas Dinj stiže u Romu, pošto su danas dogovoreni svi detalji transfera o kojem se pričalo i pisalo prethodnih nedelja.

Fudbal 26.08.2015 | 11:20
Roma kupi od PSŽ-a, a PSŽ od Reala!

Roma je konačno dobila levog beka kojeg je trener Rudi Garsija žarko želeo. Celo leto je Vučica jurila za pojačanjem na levoj strani odbrane i na kraju je uspela da ispuni želju francuskog stručnjaka. Dinj stiže u Rim sutra, u 11.40 časova su mu zakazani lekarski pregledi posle čega sledi potpisivanje ugovora.

Mladi francuski defanzivac stiže na jednogodišnju pozajmicu koja će Rimljane koštati 1.500.000 evra, a potom će morati da dodaju još 16.500.000 evra ako budu želeli da otkupe Dinja od Pari Sen Žermerna.

Upravo je Rudi Garsija tokom trenerskog mandata u Lilu lansirao Lukasa Dinja u fudbalsko sazvežđe kao jednog od najtalentovanijih levih bekova Evrope. Dinj je tada bio na meti mnogih velikih evropskih klubova, čak je i Real Madrid bio ozbiljno zagrizao, ali se u leto 2013. preselio u PSŽ u transferu teškom 15.000.000 evra.

Ipak, na Parku prinčeva nije zablistao kao što se to od njega očekivalo. Delom i zbog nepoverenja trenera Lorana Blana koji je više verovao u iskusnog Brazilca Maksvela. Dinj je zato rešio da ovog leta po svaku cenu napusti PSŽ. Pre Rome se za njega interesovao i Liverpul, ali je Garsija ubedio nekadašnjeg pulena da izabere selidbu u italijansku prestonicu.

Pregovori su bili dugi i naporni, pošto je PSŽ na početku odbijao ideju o pozajmici, a potom je ušao u problem oko zamene za Dinja na poziciji levog beka. Odugovlačilo se jer su Sveci čekali da pronađu adekvatno pojačanje koje će zameniti Dinja. Pominjali su se Giljerme Sikeira iz Atletika, Levin Kurzava iz Monaka, a na kraju je rešenje ispao portugalski defanzivac Fabio Koentrao iz Real Madrida. Koentrao će biti plaćen Realu 15.000.000 evra, a u Parizu će godišnje zarađivati 3.000.00 evropskih novčanica.

Nastavak priče bi mogao da bude i prelazak Giljerema Sikeire iz Atletika u Benfiku koja je celo leto čekala Koentraa, ali je na kraju ostala bez njega.

Komentari / 0

Ostavite komentar