Видео - ЛШ: Нека у среду буде као прије пет година...!

Партизанова незаборавна бриселска ноћ! Те вечери пре пет година у Бриселу, иако је цела екипа Партизана изнела на леђима 120 минута велике борбе, издвојио се бразилски нападач Клео. Постигао је оба гола у регуларном току, а онда и са беле тачке.

Фудбал 24.08.2015 | 23:20
Видео - ЛШ: Нека у среду буде као прије пет година...!

Фудбалери Партизана ускоро очекује пресудни дуел против БАТЕ Борисова у борби за пласман у Лиги шампиона, а на данашњи дан пре пет година црно-бели су у узбудљивој бриселској ноћи после пенала елиминисали Андерлехт.

Нема навијача Партизана који не прижељкује да се сличан сценарио понови и у среду. Макар и после пенала, колико год би ти коштало живаца оне који дођу на стадиону у Хумској.

Те вечери пре пет година у Бриселу, иако је цела екипа Партизана изнела на леђима 120 минута велике борбе, издвојио се бразилски нападач Клео. Постигао је оба гола у регуларном току, а онда и са беле тачке.

За Партизан, на чијој клупи је тада био Александар Станојевић, су погодили још Радосав Петровић и Војислав Станковић, а нису били прецизни Младен Крстајић и Александар Давидов. Ипак, један од оних чије име ће памтити навијачи Партизана је и Мбарк Бусуфа који је у петој серији послао лопту високо изнад пречке, а црно-бели су могли да почну са прославом пласмана у Лигу шампиона.

Од играча који су тада били у Партизана и данас је у клубу легендарни капитен Саша Илић, док је Радиша Илић постао тренер голмана, а тада је чувао мрежу црно-белих.

Андерлехт - Партизан (0:1) 2:2 - пеналима 2:3
/Лукаку 64, Жиле 72 - Клео 15, 53/

Стадион: Констант Ванден Сток
Гледалаца: 26.000
Судија: Крег Томпсон (Шкотска)

Андерлехт: Прото, Мазух, Дешахт, Биља, Полак, Суарез, Бусуфа, Лукаку, Кујате (Лежер), Јухас, Жиле.

Партизан: Р. Илић, Стевановић, Јовановић, Крстајић, Лазевски, Томић (Станковић), Петровић, Смиљанић, С. Илић (Давидов), Илиев (Богуновић), Клео.

Коментари / 0

Оставите коментар