Video - LŠ: Neka u sredu bude kao prije pet godina...!

Partizanova nezaboravna briselska noć! Te večeri pre pet godina u Briselu, iako je cela ekipa Partizana iznela na leđima 120 minuta velike borbe, izdvojio se brazilski napadač Kleo. Postigao je oba gola u regularnom toku, a onda i sa bele tačke.

Fudbal 24.08.2015 | 23:20
Video - LŠ: Neka u sredu bude kao prije pet godina...!

Fudbaleri Partizana uskoro očekuje presudni duel protiv BATE Borisova u borbi za plasman u Ligi šampiona, a na današnji dan pre pet godina crno-beli su u uzbudljivoj briselskoj noći posle penala eliminisali Anderleht.

Nema navijača Partizana koji ne priželjkuje da se sličan scenario ponovi i u sredu. Makar i posle penala, koliko god bi ti koštalo živaca one koji dođu na stadionu u Humskoj.

Te večeri pre pet godina u Briselu, iako je cela ekipa Partizana iznela na leđima 120 minuta velike borbe, izdvojio se brazilski napadač Kleo. Postigao je oba gola u regularnom toku, a onda i sa bele tačke.

Za Partizan, na čijoj klupi je tada bio Aleksandar Stanojević, su pogodili još Radosav Petrović i Vojislav Stanković, a nisu bili precizni Mladen Krstajić i Aleksandar Davidov. Ipak, jedan od onih čije ime će pamtiti navijači Partizana je i Mbark Busufa koji je u petoj seriji poslao loptu visoko iznad prečke, a crno-beli su mogli da počnu sa proslavom plasmana u Ligu šampiona.

Od igrača koji su tada bili u Partizana i danas je u klubu legendarni kapiten Saša Ilić, dok je Radiša Ilić postao trener golmana, a tada je čuvao mrežu crno-belih.

Anderleht - Partizan (0:1) 2:2 - penalima 2:3
/Lukaku 64, Žile 72 - Kleo 15, 53/

Stadion: Konstant Vanden Stok
Gledalaca: 26.000
Sudija: Kreg Tompson (Škotska)

Anderleht: Proto, Mazuh, Dešaht, Bilja, Polak, Suarez, Busufa, Lukaku, Kujate (Ležer), Juhas, Žile.

Partizan: R. Ilić, Stevanović, Jovanović, Krstajić, Lazevski, Tomić (Stanković), Petrović, Smiljanić, S. Ilić (Davidov), Iliev (Bogunović), Kleo.

Komentari / 0

Ostavite komentar