Од трансфер бомбе, до Роминог шкарта годину дана касније!

Још једна пропала инвестиција Римљана из прошле сезоне, одлази из клуба до краја лета.

Фудбал 25.08.2015 | 22:40
Од трансфер бомбе, до Роминог шкарта годину дана касније!

Спортски директор Роме Валтер Сабатини пре нешто више од годину дана направио је велику "варку" на трансфер тржишту и практично из руку управе Јувентуса отео Хуана Мануела Итурбеа. Директор Вучице тада се хвалио послом децененије, за који су Римљани платили 22.000.000 евра, а далеко су ишли и италијански медији који су тада новопечену придошлицу у редове Римљана величали на све стране. Међутим, данас о њему говори готово као о шкарту, којег у Вечном граду желе што пре да се реше.

За то је, уосталом, крив и сам брзоноги везиста, који на Олимпику није пружио ни приближно добре партије као у дресу Вероне. На 27 првенствених мечева постигао је свега два гола, а није се посебно истицао ни у асистенцијама, што је наравно исувише мало за клуб вечитих шампионских амбиција као што је Рома.

Такво стање у главном граду Италије жели да искористи Фјорентина, али која сасвим сигурно неће желети да понуди ни приближно исту цену као што је платила Рома, већ се помиње позајмица са правом откупа на крају сезоне. Сам Мануел Итурбе, иако вероватно силно разочаран, такође је изразио жељу да пређе на Артемио Франки. Такође, Римљани желе искључиово да преговарају са клубом из Фиренце, како би донекле поправили пољуљане односте у вези са преласком Мохамеда Салаха на Олимпико.

Управо Салахов долазак био је јасан знак за Итурбеа да је његова позиција у тиму попуњена. Поред тога још раније дошао је и Јаго Фалке, а остали су Жервињо и Љајић, тако да су бочни делови напада Роме у потпуности испуњењи. Тренер Римљана Руди Гарсија чак и у Виктора Ибарба има више поверења него у 22-годишњег момка рођеног у Буенос Ајресу, што се могло видети и на старту сезоне, када је Колумбијац ушао у финишу меча против Вероне.

Када се све сабере и одузме Ромине куповине у прошлој сезони су биле прилично катастрофалне, са изузетком неколико играча. Управа Вучице већ је потисала капитулацију у трасферу Сејдуа Думбије, који се вратио назад у Моску иако је плаћен 15.000.000 евра, а слична ситуација, можда још и неповољнија, очекује је са Итурбеом.

Коментари / 0

Оставите коментар