Od transfer bombe, do Rominog škarta godinu dana kasnije!

Još jedna propala investicija Rimljana iz prošle sezone, odlazi iz kluba do kraja leta.

Fudbal 25.08.2015 | 22:40
Od transfer bombe, do Rominog škarta godinu dana kasnije!

Sportski direktor Rome Valter Sabatini pre nešto više od godinu dana napravio je veliku "varku" na transfer tržištu i praktično iz ruku uprave Juventusa oteo Huana Manuela Iturbea. Direktor Vučice tada se hvalio poslom decenenije, za koji su Rimljani platili 22.000.000 evra, a daleko su išli i italijanski mediji koji su tada novopečenu pridošlicu u redove Rimljana veličali na sve strane. Međutim, danas o njemu govori gotovo kao o škartu, kojeg u Večnom gradu žele što pre da se reše.

Za to je, uostalom, kriv i sam brzonogi vezista, koji na Olimpiku nije pružio ni približno dobre partije kao u dresu Verone. Na 27 prvenstvenih mečeva postigao je svega dva gola, a nije se posebno isticao ni u asistencijama, što je naravno isuviše malo za klub večitih šampionskih ambicija kao što je Roma.

Takvo stanje u glavnom gradu Italije želi da iskoristi Fjorentina, ali koja sasvim sigurno neće želeti da ponudi ni približno istu cenu kao što je platila Roma, već se pominje pozajmica sa pravom otkupa na kraju sezone. Sam Manuel Iturbe, iako verovatno silno razočaran, takođe je izrazio želju da pređe na Artemio Franki. Takođe, Rimljani žele isključiovo da pregovaraju sa klubom iz Firence, kako bi donekle popravili poljuljane odnoste u vezi sa prelaskom Mohameda Salaha na Olimpiko.

Upravo Salahov dolazak bio je jasan znak za Iturbea da je njegova pozicija u timu popunjena. Pored toga još ranije došao je i Jago Falke, a ostali su Žervinjo i Ljajić, tako da su bočni delovi napada Rome u potpunosti ispunjenji. Trener Rimljana Rudi Garsija čak i u Viktora Ibarba ima više poverenja nego u 22-godišnjeg momka rođenog u Buenos Ajresu, što se moglo videti i na startu sezone, kada je Kolumbijac ušao u finišu meča protiv Verone.

Kada se sve sabere i oduzme Romine kupovine u prošloj sezoni su bile prilično katastrofalne, sa izuzetkom nekoliko igrača. Uprava Vučice već je potisala kapitulaciju u trasferu Sejdua Dumbije, koji se vratio nazad u Mosku iako je plaćen 15.000.000 evra, a slična situacija, možda još i nepovoljnija, očekuje je sa Iturbeom.

Komentari / 0

Ostavite komentar