Ренфро: Прихватили су ме као члана породице у БиХ!

Натурализовани Американац Алекс Ренфро, који ће играти у дресу Босне и Херцеговине на предстојећем Еуробаскету, одушевљен је атмосфером у репрезентацији и пријемом код саиграча.

Кошарка 25.08.2015 | 17:00
Ренфро: Прихватили су ме као члана породице у БиХ!

Американац Алекс Ренфро биће велико појачање за Босну и Херцеговину на предстојећем Европском првенству.

У вријеме када су Мирза Телетовић и Јусуф Нуркић отказали наступ на Еуробаскету, искуство натурализованог Американца много ће значити за "змајеве", које очекују дуели са Русијом, Финском, Пољском, Израелом и домаћином Француском у групи А.

Годинама је дефицитарна позиција "јединице" у репрезентацији БиХ, коју су често попуњавали његови сународници.

"Драго ми је што сам с овим момцима и што ћу представљати и БиХ и САД у исто вријеме. Уживам с овим момцима у тиму, прихватили су ме као члана породице", изјавио је Ренфро, а преноси "Дневни аваз".

Осим што је одушевљен атмосфером и пријемом код саиграча, посебно је похвалио селектора Душка Ивановића.

"Ивановић је чврст тренер, тренинзи су јаки, али из њих излазимо бољи. Његова филозофија је играти чврсто, агресивно и брзо, па ћемо видјети шта ће се десити", поручио је босански Американац.

Током припрема БиХ је имала неколико убједљивих пораза, али Ренфро сматра да до почетка првенства Европе има довољно времена да се отклоне недостаци у игри.

"Из сваког сусрета учимо нешто. То ће нам помоћи у званичним утакмицама. Сигурно је да до Еуробаскета морамо напредовати за још неколико нивоа, али имамо времена за то. У екипи нема неколико битних играча, али ово је тимски спорт. Не можеш увијек имати све играче на окупу. Морамо се томе прилагодити, изаћи на паркет и жестоко се борити", закључио је Ренфро.

БАЈЕРН
Алекс Ренфро прошле године био је најбољи плејмејкер у Њемачкој носећи дрес Албе, а сада је прешао у редове Бајерна, гдје ће сарађивати са тренером Светиславом Пешићем и саиграчем из репрезентације Нихадом Ђедовићем. "Знам да ме чека тренер који има блиске везе са Сарајевом, изврсну репутацију и уз којег ћу напредовати. Такође, напокон ћу играти заједно са Нихадом, а не као до сада против њега. Биће интересантно", поручио је амерички плејмејкер.

Коментари / 0

Оставите коментар