Renfro: Prihvatili su me kao člana porodice u BiH!

Naturalizovani Amerikanac Aleks Renfro, koji će igrati u dresu Bosne i Hercegovine na predstojećem Eurobasketu, oduševljen je atmosferom u reprezentaciji i prijemom kod saigrača.

Košarka 25.08.2015 | 17:00
Renfro: Prihvatili su me kao člana porodice u BiH!

Amerikanac Aleks Renfro biće veliko pojačanje za Bosnu i Hercegovinu na predstojećem Evropskom prvenstvu.

U vrijeme kada su Mirza Teletović i Jusuf Nurkić otkazali nastup na Eurobasketu, iskustvo naturalizovanog Amerikanca mnogo će značiti za "zmajeve", koje očekuju dueli sa Rusijom, Finskom, Poljskom, Izraelom i domaćinom Francuskom u grupi A.

Godinama je deficitarna pozicija "jedinice" u reprezentaciji BiH, koju su često popunjavali njegovi sunarodnici.

"Drago mi je što sam s ovim momcima i što ću predstavljati i BiH i SAD u isto vrijeme. Uživam s ovim momcima u timu, prihvatili su me kao člana porodice", izjavio je Renfro, a prenosi "Dnevni avaz".

Osim što je oduševljen atmosferom i prijemom kod saigrača, posebno je pohvalio selektora Duška Ivanovića.

"Ivanović je čvrst trener, treninzi su jaki, ali iz njih izlazimo bolji. Njegova filozofija je igrati čvrsto, agresivno i brzo, pa ćemo vidjeti šta će se desiti", poručio je bosanski Amerikanac.

Tokom priprema BiH je imala nekoliko ubjedljivih poraza, ali Renfro smatra da do početka prvenstva Evrope ima dovoljno vremena da se otklone nedostaci u igri.

"Iz svakog susreta učimo nešto. To će nam pomoći u zvaničnim utakmicama. Sigurno je da do Eurobasketa moramo napredovati za još nekoliko nivoa, ali imamo vremena za to. U ekipi nema nekoliko bitnih igrača, ali ovo je timski sport. Ne možeš uvijek imati sve igrače na okupu. Moramo se tome prilagoditi, izaći na parket i žestoko se boriti", zaključio je Renfro.

BAJERN
Aleks Renfro prošle godine bio je najbolji plejmejker u Njemačkoj noseći dres Albe, a sada je prešao u redove Bajerna, gdje će sarađivati sa trenerom Svetislavom Pešićem i saigračem iz reprezentacije Nihadom Đedovićem. "Znam da me čeka trener koji ima bliske veze sa Sarajevom, izvrsnu reputaciju i uz kojeg ću napredovati. Takođe, napokon ću igrati zajedno sa Nihadom, a ne kao do sada protiv njega. Biće interesantno", poručio je američki plejmejker.

Komentari / 0

Ostavite komentar